Не споделям аргументите за оставката на шефа на ДАНС. Той

...
Не споделям аргументите за оставката на шефа на ДАНС. Той
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Няма причина шефът на ДАНС да подава оставка

Не споделям причините за оставката на шефа на ДАНС. Той беше поканен от депутатите в Народното събрание навън съвещание и изложи обстоятелствата, които външният министър в държавното управление „ Петков “ Теодора Генчовска преди една година сподели в доста по-остра форма за двете външни политики във връзка с Република Северна Македония. Това съобщи пред БТВ някогашният боен министър Бойко Ноев.

Някои политици са трансформирали ДАНС в боксова круша, добави той.

Коментарът му е във връзка рецензиите към шефа на ДАНС, че влиза в политическо говорене без постът му да го разрешава. В своя позиция, евентуално визирайки рецензии на Кирил Петков към службите, ДАНС дефинира като „ безконтролно и рисково, когато политици и псевдоексперти разясняват и дават оценки на детайли от активността на ДАНС, без да разполагат с информация за тях и за придобиване на краткотрайни дивиденти “.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дефинира позицията на ДАНС като неточност. Атанас Атанасов от „ Демократична България “ през вчерашния ден изиска оставката на ръководителят на ДАНС, тъй като си е разрешил да политизира институцията.

А в предаването „ Защо, господин министър? “ Тодор Тагарев също съобщи, че не е работа на ръководители на държавни организации да заемат политически позиции. Министърът на защитата обаче се разгласи против сливането на военното и цивилното разузнаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР