Не спирайте да вярвате в чудеса, защото те са навсякъде

...
Не спирайте да вярвате в чудеса, защото те са навсякъде
Коментари Харесай

Грейна коледната елха в Русе

„ Не спирайте да вярвате в чудеса, тъй като те са на всички места към нас “, обърна се към гостите на събитието Пенчо Милков

Пред очите на стотици русенски деца през днешния ден бе тържествено запалена Коледната елха пред постройката на Община Русе. В празненството се включиха сформира от Общинския детски център за просвета и изкуство и ФТТ „ Найден Киров.

„ Не спирайте да вярвате в чудеса, тъй като те са на всички места към нас “, обърна се към събралите се на пл. „ Свобода “ русенци кметът Пенчо Милков.

За първи път от 10 години празничната елха на Русе е естествена. Новото коледно дръвче е 7-метрово, засадено е преди години пред административната постройка. Красят го 1300 лампички и над 400 топки и коледни детайли. Специално построена структура ще защищава елхата от увреждания. Идеята е всяка година празничната украса да се добавя.

Грейнаха светлините и в зоната на обичайния Коледен базар, който тази година е с нова визия и се намира на пл. „ Свобода “. Украсата му включва три коледни арки и ъгъл за фотоси с 10 обемни фигури. Атмосферата се добавя от ефектно осветяване с LED лампи, пресъздаващо небе. Украсени са и 28-те павилиона на базара. За празничното въодушевление на русенци са ситуирани фоторамки за фотоси, ъгъл с пейки и обемни дарове и коледна сфера „ топка за елха “.

Новости има и в украсата на кварталите в Русе, която последователно се разраства. Освен в централната градска част,

са сложени светещи детайли по стълбовете на булеварди и улици, водещи към „ Чародейка “, „ Дружба “, „ Здравец “, „ Родина “ и „ Възраждане “.

Общият брой на детайлите от коледната декорация в града е 830. Те са LED, нисковолтови, енергоспестяващи и с най-висока степен на влагозащита.

Разположени са и 7000 метра гирлянди.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР