Не спират вандалските прояви в Русе и то най-вече в

...
Не спират вандалските прояви в Русе и то най-вече в
Коментари Харесай

Тийнейджъри с вандалска проява в центъра на Русе

 Не стопират вандалските прояви в Русе и то най-много в централната градска градина. Нито видеонаблюдението, нито " Общинска защита ", могат да спрат нарушителите. Поредна " жертва " на посягане в нощта против сряда стана оригинална чешма. Потрошили са я младежи. Записите от камерите за видеонаблюдение са изпратени в полицията за търсене на причинителите.

Само преди месец се появи видео, на което се вижда по какъв начин момчета играят футбол с кошче за боклуци. Изпочупени бяха и пейки и плочки в центъра на града. Поредната вандалска демонстрация записали общинските камери от преди една нощ.

" Истината е, че тоя юноша, който я строши стъпва върху нея. Т.е. не се употребява по предопределение ", сподели Спасимир Димитров, шеф по сигурността в Община Русе.

Една от чешмите е потрошавана два пъти и била сменена с нова структура. Но откакто и новата не оживяла виновните за сигурността обмислят различен вид.

" Разговарял съм с сътрудниците, които дават отговор за чешмичките, да слагат не същата, а да друга конструкция по-вандалоустойчива, такава каквато е тази която остана ", изясни Димитров.

Според русенци, причина за честите вандалски прояви от младежи е неналичието на надзор от страна на родителите.

" Такава хубава чешмичка, вода постоянно има! Младите разрушават тези хубави придобивки ", споделят жители.

От локалната администрация споделят, че би трябвало да има  смяна в нормативната уредба, тъй че " Общинска защита " да може да глобява на момента нарушителите, когато се откри вандалски акт.

Само за първите шест месеца на годината вредите от счупено общинско имущество са за над 100 хиляди лв..

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР