Не смятате ли, че тази фигура тежи на обществото? -

...
Не смятате ли, че тази фигура тежи на обществото? -
Коментари Харесай

Делян Пеевски за главния прокурор: Не смятате ли, че тази фигура тежи на обществото?

" Не смятате ли, че тази фигура тежи на обществото? " - това попита Делян Пеевски от Движение за права и свободи за фигурата на основния прокурор. Думите му са в подтекста на обсъжданата конституционна промяна.

" За конституционната промяна. Запознали са се през вчерашния ден, нали качихме на уеб страницата нашите оферти. Те са много остарели към този момент, тъй като бяха преди година и половина. Видяхте, че приехме механизма за надзор над основния прокурор. Също по този начин обсъждахме с господин Иванов да премахнем фигурата на основния прокурор като цяло. Да я няма в новата конституция. Това беше базово разискването, само че дано да не приказваме повече, дано да забележим и техните оферти ", отговори Пеевски на въпрос какво е приказвал с правосъдния министър Атанас Славов, който дойде в Народното събрание и се срещна с Движение за права и свободи. Той изясни, че не са коментирали участието му в комисията по конституционни въпроси.

Според депутата от Движение за права и свободи в този момент предлагането за унищожаване на фигурата на основния прокурор е пристигнало от ПП-ДБ.

Пеевски напомни, че преди година и половина придвижването е предложило вид за конституционна промяна.  " Тогава орязахме напълно пълномощията на основния прокурор, в този момент несъмнено ще вървим към унищожаване на тази фигура ", изясни той.

" Търсим консенсус. Тук не става въпрос за една персона. Търсим консенсус по тематиките. Вчера, когато ви споделих да видите плана, след това видях неточни мнения, че се работи по нашия план единствено. Няма такова нещо. Всички имат планове, ще седнем и ще работим върху всички. Трябва да намерим общо единодушие. Никой не може да господства тази комисия или тази конституция. Това е конституцията на България, би трябвало да я създадем дружно ", разяснява той. От Движение за права и свободи към момента обаче не били видели други планове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР