Не смятаме, че Габриел може да бъде командвана от Бойко

...
Не смятаме, че Габриел може да бъде командвана от Бойко
Коментари Харесай

Христо Петров: Правителството с ГЕРБ ще издържи, защото е в техен интерес

Не считаме, че Габриел може да бъде командвана от Бойко Борисов, съобщи депутатът от ПП-ДБ

Ситуацията сега е такава, че считам, че държавното управление с ГЕРБ ще издържи, тъй като това е в техен интерес.
Това сподели депутатът от „ Продължаваме промяната “-„ Демократична България “ Христо Петров по БТВ.

„ Това, което се случва демонстрира, че за жалост, към сегашния миг има два разновидността за развиване на обстановка и не съм очарован. При единия има късмет да се случат положителни неща за България, при другия 100% ще се случат ужасни неща за България “, уточни Петров.

„ Ако няма държавно управление би трябвало да отида при хората, при които съм бил преди два месеца и да им кажа, че от шестия път ще стане. Това би трябвало да го нравим в напъните на едно царство, койот имаме сега, в лицето на господин Радев. В условите на това, че има лично Министерство на вътрешните работи, лични служби и все още проличава, че те са употребявани с цел да бъдат подслушвани партии и политици. Този вид не ми харесва и другия не ми харесва. Нямам никакво подозрение какво е ГЕРБ “, безапелационен бе депутатът.

„ Знам какво този избор прави на името ми, на бизнеса ми и на фамилията ми. Това решение не може да се вземе във Facebook, би трябвало го вземем въз основата, че от пет избора сега имаме 64 души в Народното събрание “, уточни Петров

„ Не считам, че дружно с ГЕБР ще гасим пожара. Името на Мария Габриел се появи пред и 20 дни, до момента не бе обсъждано. Не желаеме да вършим коалиция и не подкрепихме първия мандата на ГЕРБ, поради думата „ корупция “, акцентира той.

„ Чухме рецензии към нея, само че видяхме подозрения към нейната честност. Не считаме, че Габриел може да бъде командвана от Бойко Борисов “, съобщи Христо Петров

По думите му, в случай че били споделили на гласоподавателите си, по време на акцията, че ще създадат това държавно управление с ГЕБР, нямало да се стекат по този начин събитията. Според него казвали, че ще завоюват и ще накарат ГЕРБ да ги поддържат. „ Ние не спечелихме, само че накарахме ГЕРБ да ни поддържат, държавното управление, което ще бъде гласувано тази седмица е с имена от Политическа партия, с специалисти и с името на Мария Габриел, като външен министър, с цел да си подсигуряваме тази поддръжка “, уточни той.

По думите още преди да се навършат първите девет месеца ще стане ясно дали някой е решил да се придържа към признатата им стратегия или да я саботира.

Той разяснява, че в понеделник ще бъде пусната конституционна тъжба поради признатия законопроект, с който депутатите извадиха Националната следствена работа от прокуратурата.

По думите му в държавното управление това няма да се случи. „ Не имам вяра, че скоро ще стигне до гласоподаване за унищожаване на имунитета на Бойко Борисов. Трябва да се сътвори комисия от всички партии, която да дефинира дали този имунитет се желае, с цел да събориш някого по политическа аргументи или в действителност има закононарушение “, съобщи Петров.

„ Ще се съобразя с изводите на комисията. Най-важно е той да каже. Нека влезе в Народното събрание и ще забележим “, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР