Не смятам да се стигне до затваряне на училища. Родителите

...
Не смятам да се стигне до затваряне на училища. Родителите
Коментари Харесай

Тодор Кантарджиев се възмути от негови колеги - лекари

Не считам да се стигне до затваряне на учебни заведения. Родителите и учениците са виновни. Това сподели шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания Тодор Кантарджиев пред bTV.

Според него може да има леко нарастване на случаите, като акцентира, че до момента откритите инфектирани възпитаници и преподаватели не са се инфектирали в учебно заведение. " Над 500 възпитаници са под карантина досега. При контакта на учениците в този момент след първата седмица в учебно заведение се чака нарастване на заболелите ", добави Кантарджиев, само че е значимо по места по какъв начин се съблюдават ограниченията, изясни той.

Кантарджиев разяснява и придвижването на болестта у нас през последните месеци. " След лятото през септември има лек спад на инфектираните с COVID-19 ", сподели той.

Кантарджиев бе безапелационен, че маските понижават разпространяването на болестта. Той даде образец, че в случай че имаме показател на разпространяване 1 към 2 или един човек заразява двама при носене на маски той става 1 към 1.Той се възмути от безотговорното говорене, в това число и на негови сътрудници лекари, че вирусът е слаб и се подценява носенето на маски.

Няма и една научна публикация срещу маските, безапелационен бе проф. Кантарджиев и добави, че навлизайки в сезона на гриповете, маските спомагателни основават отбрана и от тях. Ще има продължение до края на ноември на изключителната епидемиологична конюнктура, сподели още шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания.

" Прекалено е отново да има изолацията по къщите ", разяснява Кантарджиев и добави, че се надява да не се стигне до това.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР