Не смятам, че трябваше да се подходи по начина, по

...
Не смятам, че трябваше да се подходи по начина, по
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Екстрадирането на руския журналисти можеше да бъде направено по-елегантно

Не считам, че трябваше да се подходи по метода, по който подходиха нашите служби към този съветски публицист. По-лесно беше той да бъде извикан в Министерство на външните работи, да му бъде отнета акредитацията, като по този метод отпада основанието за пребиваването му в страната.
Това мнение изрази пред БНР Милен Керемедчиев, някогашен заместник-министър на външните работи.
 
Действията на институциите ни и привикването на журналиста в разнообразни ведомства съгласно Керемедчиев " демонстрира състезание сред службите кой да се показа по-активен в това мероприятие ".

Екстрадирането можеше да бъде направено по по-елегантен метод, безапелационен е той.
 
По мотив извикването на кореспондента на БНР в Москва Ангел Григоров в съветското външно министерство, откакто стана ясно, че ДАНС екстрадира съветския публицист от София, Милен Керемедчиев посочи, че двамата публицисти не са дипломатически чиновници и нямат дипломатически имунитет. Те получават единствено акредитация от съответното Министерство на външните работи и тя може да бъде отнета. Няма потребност да бъдат екстрадирани, тъй като с отнемането на акредитацията и те ще би трябвало да изоставен съответната страна.

Керемедчиев дефинира още държанието на съветския публицист у нас като " необичайно " и изрази съмнение, че той или се е тормозил и паникьосал от дейностите на българските институции по отношение на него, или е имал задоволително информация и желал да я прикрие, с цел да се обърне към съветското посолство.

На негово място може да бъде изпратен нов чиновник и той да заеме своя пост съвсем незабавно, разясни Керемедчиев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР