Не смятам, че трябва да отговарям на всички глупости, които

...
Не смятам, че трябва да отговарям на всички глупости, които
Коментари Харесай

Денков се ядоса, скочи на ГЕРБ и разкри неща от кухнята

Не считам, че би трябвало да давам отговор на всички нелепости, които се приказват в общественото пространство " – това съобщи министър председателят акад. Николай Денков на брифинг в Народното събрание (НС).

Той разяснява и избора на проф. Момчил Мавров за подуправител на НЗОК.

" С избора на този подуправител бяха нарушени два правилото. Този човек има проблем. Аз персонално съм виждал сигнал до ДАНС до прокуратурата, че той е лобирал за непознати ползи. Наредих да бъде изпратен до ръководителят на Народно събрание Росен Желязков тъкмо този отчет ", съобщи Денков.

По думите му назначението на проф. Мавров на позиция, която е обвързвана с разпределянето на над 8 милиарда лева годишно е проблем:  " Второ – сделките с ГЕРБ постоянно са били едни и същи. Казвал съм го доста пъти – би трябвало да имаме единодушие и хората, които се назначават, да бъдат допустими и от двете страни.

Но през вчерашния ден безусловно силово ГЕРБ и Държавно стопанско предприятие с поддръжката на " Възраждане " избраха този човек ", сподели Денков и разясни, че чака ГЕРБ да отдръпна кандидатурата на проф. Мавров.

" Това, което не знаете и го споделям за първи път – от две седмици ГЕРБ към този момент бави приемането на разпоредбите за избор на ръководител на Антикорупционната комисия.

Или ГЕРБ ще се върне назад по пътя, по който тръгнахме, или ние през последните две седмици сме се отклонили в неверна посока. Това е залогът пред нас и поради това страстите са по-високи ", съобщи още министър председателят.

" ГЕРБ се пробва през цялото време да работи на квотен принцип. От самото начало с Мария Габриел казахме, че това няма да стане. Начинът да се осъществя това съдействие е всички лица да са допустими и за нея, и за мен ",допълни Денков.

" Вчера доста ясно се видя, че има заплаха да тръгнем в неверната посока. Разговаряхме с ръководителите на ПГ на ПП-ДБ, че ние би трябвало да се върнем назад в вярната посока. Ако това не стане, това държавно управление няма смисъл ”, безапелационен е Денков.

По думите му единственият смисъл държавното управление да работи е, в случай че България се движи в вярната посока, изключително в този момент, когато сме " на една ръка ” разстояние от Шенген.

" Какво значи да напълним Антикорупционната комисия с хора като този, който гласувахме през вчерашния ден. Това значи да превъртим играта още веднъж и да се окаже, че хора със съмнителна известност се пробват да ръководят България – в това няма да участваме ”, предизвести той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР