Не смятам, че пред Крум Зарков стои същият казус, както

...
Не смятам, че пред Крум Зарков стои същият казус, както
Коментари Харесай

Александър Димитров: Голямото ядро от критици на Нинова все още е в партията

„ Не считам, че пред Крум Зарков стои същият проблем, както пред Кирил Добрев. Няма настроения той да бъде изключван . Ако реши да напусне, това ще е различен въпрос. “ Това сподели в изявление за БНР политологът Александър Димитров, учител в Университета за национално и международно стопанство. Той разяснява обстановката в Българска социалистическа партия след конгреса на партията, оставането на Корнелия Нинова на лидерския пост и появилите се догатки за основаването на нова лява партия.
    
Идеята за нов ляв план не е нова . За момента в нашата политическа система се наложи тази процедура, че няма да има различен значителен притежател на лявото , с изключение на Българска социалистическа партия, уточни Димитров.

„ Все още не виждам подобен политически индивид. Има знакови лица от левицата, които излизат, за жалост една от тях е на някогашния ръководител Миков “, означи политологът.

Голямото ядро от критици на Нинова към момента е в партията , добави той.

Машинното гласоподаване и дали ще е смесено с хартиени бюлетини остава механически въпрос. Хибридният вид е по-удобен за по-голяма част от българите, освен за гласоподавателите на Българска социалистическа партия. Остават обаче по-важни въпроси – по какъв начин да се изясни отливът на стотици хиляди симпатизанти , и то от ядрото на партията, счита Александър Димитров.

Според него на този стадий левицата не може да усъвършенства значително резултата си на изборите за локална власт следващата година, а на този избор ще се явят и два нови субекта – Има Такъв Народ и Политическа партия.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР