Не смятам, че поведението на Иван Гешев е негово собствено

...
Не смятам, че поведението на Иван Гешев е негово собствено
Коментари Харесай

Цветан Василев: Гешев е бил съучастник още в началото на ликвидацията на КТБ

" Не считам, че държанието на Иван Гешев е негово лично предпочитание. Той е човек, насочен към властта и доста лаком, само че е и доста слаб човек. Предполагам, че е държан със страхотни компромати от Пеевски и Борисов. Свободният живот и кариерата на Иван Гешев биха завършили на секундата, в случай че Борисов и Пеевски извадят компроматите против Гешев ".

Това сподели банкерът и мажоритарен притежател на банкрутиралата банка КТБ - Цветан Василев, в предаването “Честно казано с Люба Кулезич” по телевизия “Евроком”.

" Упражнението с Висш съдебен съвет е по-скоро да се покаже степента на безнравственост на Висш съдебен съвет. Не би трябвало ръководещата коалиция да си губи изключително времето с това, че Висш съдебен съвет ще промени мнението си, те също не са свободни хора. Трябва да се сложи акцентиране върху ликвидирането на тези структури, които са най-големите бухалки на Прокуратурата. Важно е на Прокуратурата да ѝ бъдат орязани опциите да употребява спецпрокуратурата. Важна е смяната в структурата и функционалностите на КПКОНПИ. Тя също е бухалка, известно е доста добре по какъв начин работят в тандем Гешев и Цацаров. Съдебната промяна не се заключава с Гешев и Цацаров, само че въпреки това правосъдна промяна с Гешев и Цацаров е невъзможна ", сподели още Василев.

Според Василев до следствие на сигнали против Гешев може да се стигне, в случай че на КПКОНПИ бъдат дадени проверяващи функционалности.

“Винаги се опира до прокуратурата. Затова се провалят грандиозни следствия, в които нещата са забележими от космоса и то с просто око”, уточни някогашният банкер.

Попитан за сигналите на гражданско съдружие “БОЕЦ” против основния прокурор, Василев отговори: “Това, което прави усещане е възможното включване на Иван Гешев на един доста по-ранен стадий в сюжета по ликвидирането на КТБ. Аз мислех, че той е включен през лятото, когато банката е сложена под специфичен контрол, с избрана цел - да упрекна мен, да прикрие следите на Пеевски и да сложи чадър над кражбата на активи. Оказва се, че Иван Гешев е бил включен още в началния стадий с т. нар “убийство на Пеевски”.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

“В бързината си господата са създали доста неточности, а очевидно са били и доста обезпокоени от обявеното от “БОЕЦ” за околните връзки сред един от тримата обвинени за “убийство на Пеевски” - Красимир Методиев, и Иван Гешев с посредничеството на един прокурор - Бисер Кирилов.

Не знам какъв брой близки са връзките сред Красимир Методиев и Иван Гешев, само че знам какъв брой са близки връзките на Методиев с Бисер Кирилов. Бях осведомен с това лице - Бисер Кирилов, в един град сред Белград и Ниш. Той се показа като доста непосредствен другар на Иван Гешев, сподели, че са делили една стая в следствието, след това в СГП. Каза, че Гешев доста се е изменил откогато е поел делото КТБ и куп такива нелицеприятни неща за неговия другар Гешев. Чувствал се афектиран, подценен, тъй като Гешев растял в кариерата, пък той стоял в една мръсна стая. Накрая ми предложи да купя компромат за Гешев - една флашка, която съгласно него съдържала излияния на Гешев във връзка уговорката му към Пеевски за КТБ.

Бисер Кирилов, Иван Гешев и Красимир Методиев се снимат дружно по време на посещаване в меката на Коза Ностра - Сицилия, през 2012 година. После Гешев изяснява, че това били инцидентни хора, с които попаднал там. Това са цялостни нелепости - самият Бисер Кирилов ми сподели, че той и Красимир Методиев са фамилни другари от 15 години и това през 2018 година, все още на срещата ни”, описа Цветан Василев.

Припомняме, че Красимир Методиев беше един от арестуваните за така наречен “убийство на Пеевски” през 2014 година. Малко по-късно се случи банкрутът на КТБ., за които Василев приказва, бяха оповестени от “БОЕЦ”. Месец след публикуването им, сдружението разгласява документ, в който Иван Гешев декларира, че не познава арестувания през 2014 година Красимир Методиев. В студиото на “Честно казано с Люба Кулезич” Василев на процедура уточни, че тези изказвания на основния прокурор са лъжливи.

По-късно в диалога Цветан Василев изясни, че не е сигурен дали опитът флашката с компромати да му бъде продадена не е бил режисура на Гешев. “През 2018 година цялото държавно управление на Борисов е било под пара от боязън Пеевски да не бъде глобен по “Магнитски”, откакто подадох сигнала против него и Цацаров през 2017 година Известни са данни за совалки и интензивности от членове на държавното управление на Борисов, знае се пътуването на Николина Ангелкова до Съединени американски щати, приказва се за отчети, които Екатерина Захариева е пращала непосредствено на Държавния департамент на Съединени американски щати, сходен отчет е писан и от хората на Гешев.

Не изключвам опцията историята с флашката да е била опит за капан, с цел да видят първо, в случай че приема да платя такава цена, от кое място биха пристигнали парите. Второ, този човек ми сподели: “Ще ме нападат, желая да знам какви хора можеш да ми дадеш, с цел да бъда защитаван”. Залагам най-малко 90% възможност това да е бил опит за капан”, сподели още Цветан Василев.

Той изясни още, че споделя тази история, с цел да добави “нюанс към събитието, че Гешев е бил съизвършител при започване на ликвидацията на КТБ, тъй като явно връзката с Красимир Методиев през Бисер Кирилов е била доста, доста по-близка, в сравнение с се пробват да я опровергаят”.

Василев дефинира протичащото се в България като война. “Тази война не е инцидентна, тя има своя съветски привкус, като знаем коя е Петата колона на Русия в България. Петата колона не са шпионите по смехотворните следствия, а хората, които направиха вероятни всички национални изменничества в интерес на съветския интерес. Ясно е, че това е главно държавното управление на Борисов, подкрепяно от неговия очевиден сътрудник Пеевски и Движение за права и свободи. Говоря за “Турски поток”, за “Виваком”, за ВТБ. Руската банка ВТБ е глобена от 2014 година Официализираните сътрудници на ВТБ - Милен и Георги Велчеви, Красимир Катев и Спас Русев, през 2018 година вършат договорка с ВТБ и освен това публично. По това време ВТБ е санкционирана”, разяснява той и уточни, че брачната половинка на шефа на ВТБ е получила българско поданство точно през 2018 година

В края на диалога Цветан Василев сподели, че за него е без подозрение, че зависимостите на България ни вършат толкоз нерешителни по въпроса с войната на Путин в Украйна. “Най-големият абсурд е, че има доста сериозна заплаха “Булгартрансгаз” да банкрутира поради големите отговорности, поети по “Турски поток”. Основни кредитори на “Булгартрансгаз” са съветски банки. “Булгартрансгаз” за мен сега е в механически банкрут поради голямата си задлъжнялост. Да приемем, че никой няма интерес от това. В един ярък интервал обаче може да се окаже, че “Булгартрансгаз” ще стане съветска собственост”, сигнализира някогашният банкер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР