Не смятам, че изглеждаме като похитени от опозицията. В сряда

...
Не смятам, че изглеждаме като похитени от опозицията. В сряда
Коментари Харесай

Цветанов: Няма настроения за предсрочни парламентарни избори


Не считам, че изглеждаме като похитени от опозицията. В сряда и четвъртък направихме нужната организация и имаше пленарни съвещания. За идващите седмици ще ограничим командировките, хората, които не са в положително здравословно сътояние, също ще са на линия и няма да има проблем с кворума.

Това сподели в предаването "Събуди се " по Нова телевизия ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. "Въпросът за Истанбулската спогодба и ставащите в последно време насилия над дами е хубаво да го задате на Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова. Те внезапно внезапно трансформираха отношението си към конвенцията. Ние като парламентарна група попитахме Конституционния съд и сега приготвяме промени, за които съм уверен, че и опозицията ще влязат в пленарна зала, с цел да ги приемем. Не упреквам опозицията, че не влиза в зала. Кворумът е обвързване на ръководещите, само че петък е ден за парламентарен надзор. От Българска социалистическа партия не стопират не приказват неистини, а когато би трябвало да задават въпроси и имат опция да управляват изпълнителната власт те не се записват и търсят единствено кавги. Несериозно е да приказваш за промяна на модела, а да те няма в Народното събрание ", разкри Цветанов.

"Няма публично въодушевление за предварителни парламентарни избори. Има митинги, само че ние сме поели задължения към майките на деца с увреждания и считам, че ги изпълняваме. Аз в никакъв случай не бих споделил такива думи като Валери Симеонов. Трябва да погледнем обаче и какви старания е положил той за решаването на проблемите на хората с увреждания ", съобщи той.

"Трябва да подкрепим българските институции, които водят битка с корупцията. Видно е, че има политическа воля, която дава опция на способените органи да водят тази битка. Колегите от Обединени патриоти са създали това предложение за ръководител на ДАБЧ, само че те в никакъв случай не са защитавали Петър Харалампиев, откакто беше предаден на способените органи. Политическа отговорност може да се носи, когато има облагодетелстване от сходна корупционна скица. От прокуратурата ясно и изрично обявиха, когато запознаваха обществеността с обстоятелствата по случая, че такова обалгодетелстване няма ", разяснява Цветанов акцията в ДАБЧ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР