Не смятам, че Българската армия не е в състояние да

...
Не смятам, че Българската армия не е в състояние да
Коментари Харесай

Каракачанов със страшно разкритие за армията!

Не считам, че Българската войска не е в положение да извършва своите конституционни отговорности. Трудности има, само че те са свързани с недооценяване на ролята и смисъла на Българската войска от 25-26 години насам. Това сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов пред БНР.
27 години Българската войска непрекъснато се намира в някакви промени, редуцира се персоналният състав, не се закупува нова техника, не се ремонтира наличната материална база, с която се организират учения или би трябвало да работят или живеят българските военнослужещи. Има едно отношение към обществения статус на българските военнослужещи, уточни Каракачанов. Според него първата част от програмата за рационализация на армията е 3,52 милиарда лв..

Това се случва, тъй като хронично, 20 години, нищо не е осъвременено и нищо ново не е закупувано за Българската войска, в противен случай – унищожавано е, не е поддържано и е гледано надменно. Аз считам, че ние имаме запас, с доста по-малко средства, в сегашния миг, ние да отремонтираме или поддържаме нашата техника. Ремонтирайки изтребителите МиГ-29, ние имаме опция, вместо 8, да вдигнем във въздуха 15, само че това значи ремонт и рационализация, добави вицепремиерът.

Според него не може единствено да се вглеждаме в това какво ново би трябвало да купим, а би трябвало доста деликатно, в ролята на добър собственик, да забележим какво от техниката, с която разполагаме може да бъде осъвременено и употребявано ефикасно. " Въпреки недоимъка в Българската войска, българските военни се показаха доста по-добре от някои представители на партньорски армии, в които и заплащането е по-високо, и техниката е доста по-модерна ", разяснява Каракачанов последното военно обучение, в което участваха наши военнослужещи.

Българската войска постоянно е взела участие в интернационалните учения. Още от времето на Варшавския контракт е взела участие в интернационалните огромни учения. Тогава имаше обучение „ Щит ", което се организираше през година. Те не бяха по-малко огромни от тези, които сега се организират по линия на НАТО или по линия на партньорството, което имаме със Съединени американски щати, Румъния, Гърция доста други страни, сподели още той.

По думите му във връзка с терористичните рискове, нашите служби за сигурност работят доста старателно и са задоволително способени. Във връзка с оповестения лист със 77 български жители, на които Турция не разрешава да влизат на нейна територия, Каракачанов сподели, че най-вероятно това са хора, които в някакъв миг са изразявали рецензии към ръководството в Турция. " За мен това държание е необяснимо. Квалифицираш някой като „ терорист " и не го идентифицираш ", уточни вицепремиерът.

Според него Договорът за добросъседство с Македония има за цел да вкара в едни естествени релси връзките сред двете страни и най-много да поправя някои рецидиви от разнообразни политици в западната ни съседка. " Необходимо е да го подпишем, тъй като е извънредно време връзките сред България и Македония да минат в един различен порядък. Един контракт значи задължения. В този контракт има задължения, свързани със сигурността на България, с ненамесата на българските вътрешни работи, с това да се празнуват общи дати, събития и персони от общата ни история ", сподели още Каракачанов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР