Не смятах да взимам думата, но в един момент чух

...
Не смятах да взимам думата, но в един момент чух
Коментари Харесай

Петков казал за Радев: Не искам, ако падне кабинетът, онзи в отсрещната сграда да се разплаща с фирмите

Не смятах да взимам думата, само че в един миг чух да се приказват неистини от министър-председателя. Понеже аз от две седмици чувам неистини по мой адрес си нося една директория с документи. За всяка неистина от Кирил Петков и Асен Василев през днешния ден си нося документ, с цел да отговоря. Това съобщи по време на дебатите по вота за съмнение министърът на районното развиване в оставка Гроздан Караджов.

Караджов беше обиден, откакто Петков съобщи от парламентарната естрада, че не са разрешили милиарди да потънат в " тъмната стаичка " на Министерство на регионалното развитие. Вицепремиерът в оставка съобщи, че не е имал желание да взима думата, само че си е подготвил директория с документи, с които да отговори на всички неистини на Петков и Василев.

По въпроса за " възмутителните " публични поръчки в районното министерство, както ги назова Петков, министърът попита за какво единствено за това ведомство важи условието за най-ниска цена. " Аз си направих труда да извадя за министерствата публичните поръчки и с какви условия те са ги прокарали. Няма нито една конструкция, която да е заложила на най-ниска цена като единствен аршин. При множеството от тях цената има даже по-малка тежест от качествената оценка ", съобщи Караджов.

" Чух да се приказват неистини от министър-председателя. И тъй като аз чувам две седмици неистини по мой адрес, си нося една директория с документи, Петков и Василев, изговорихте неистини по мой адрес и изсипахте мръсотия върху мен, донесъл съм си тук документи. Този покъртителен роман по какъв начин си приказвал със Слави Трифонов, Кирил Петков, по какъв начин видите ли, той, министър председателят, желал 100% тежест и най-ниската цена и до такава степен. Това е прелестна концепция, аз ви предложих, да я въведете със закон, да я въведем тая прелестна концепция във всички министерства. Като ме гледате в очите, ще излъжете ли пред всички народни представители? Искам аз да попитам, за какво ние тази концепция не я ли бетонирахме в едно разпореждане на Министерски съвет ", попита Караджов.

" Защо да не важи за всички министерства, за Национална агенция за приходите, за организация " Митници ", а единствено за Министерство на регионалното развитие. Извадих информация да видите министерствата с какви критерии са правили поръчките. При множеството от тях цената има даже по-малка тежест от качествената оценка. Къде е тая праволинейност в този момент? Я да ви опиша Министерство на вътрешните работи, Г-н Рашков, 50 на 50. Ма какво му оценявате, тока от минуса към плюса ли тече? 15 млн. за съоръжение ", сподели Караджов.

Регионалният министър съпостави отношението към ведомствата, ръководени от министри на Има Такъв Народ спрямо тези, ръководени от фрагменти на Политическа партия, като идеологията на Хитлер и Гьобелс за висша и низша класа. В този миг от ложата на министрите пристигна имитация, а Гроздан Караджов отвърна - " Ще слушате в този момент, щом дърпате лъва за опашката ".

И показа за думи на Кирил Петков по време на техен диалог. " Не желая, в случай че падне кабинетът, оня в отсрещната постройка да се разплаща с компаниите ", разкри Караджов за изявление на Кирил Петков по адрес на Румен Радев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР