Не сметище, а незаконно депо за отпадъци е установено до

...
Не сметище, а незаконно депо за отпадъци е установено до
Коментари Харесай

Незаконно депо за отпадъци е установено до с. Ягодово

Не бунище, а нелегално хранилище за боклуци е открито до село Ягодово, където преди седмица бяха открити тонове отпадъци. Това заяви регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева. По думите ѝ противозаконното хранилище е работело в продължение на години. От регионалната администрация още през днешния ден ще сезират прокуратурата и полицията за случая.

Ягодово, Родопи

Незаконното хранилище е ситуирано върху аграрни земи на повърхност от 40 дка. Обхваща 5 частни и един общински парцел - демонстрира инспекцията на Областната администрация.
Дани Каназирева - регионален шеф на Пловдивска област: От една страна имаме противозаконен рандеман на инертни материали, в резултат на което са се получили котловани с дълбочина 5-6 метра с обща повърхност на 40 дка. В момента изкопите се запълват с боклуци на пластове, като са обособени секции всяка една с повърхност 4-5 дка.
От регионалната администрация са установили, че за депониране на отпадъците са били вземани и такси и по този начин са нанесени вреди за милиони левове на страната. На мястото е бил открит и кантар за изтегляне на боклука.
Дани Каназирева: За депонирането на един звук боклук в сметището на Цалапица се заплаща такса от 110 лева на звук, а тук някой ги събира без да има каквото и да е позволение за това.
Още преди четири години в районната екоинспекция са постъпвали сигнали за нерегламентиран рандеман на инертни материали в землището на Ягодово.
Инж. Любка Караманова - Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив: Изпратена е цялата документи до районна прокуратура Пловдив, като решението на районна прокуратура е преустановяване на производството.
По първични данни притежателят на парцелите в Ягодово има връзка с депонираните боклуци с етикети от Испания край Катуница.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР