Не смесвайте месо и рибаСлучвало ли ви се е да

...
Не смесвайте месо и рибаСлучвало ли ви се е да
Коментари Харесай

Руските балерини отслабвали с бяло вино

Не смесвайте месо и риба


Случвало ли ви се е да гледате балет и да си мислите: не, тези дами не са същински? Прекалено слаби, прекомерно стегнати. Такива в действителния свят няма, даже и да са 16-годишни.

Шокът е още по-силен, в случай че ги гледате не по малкия екран, а онлайн. Човек неизбежно си задава въпроса “тези изобщо ядат ли? ”

Ядат, дори много. Но всяка, съгласно метаболизма си. На едни им се постанова да броят калории, други просто внимават със сладкишите и шоколада, трети могат да се тъпчат, без това да им се отразява. Обаче в предишното в Съветска Русия имало една доста известна и извънредно нездравословна балеринска диета за незабавни случаи – примерно, в случай че са качили няколко кила, а им следва неотдавнашен театър. С този меко казано чудноват режим те сваляли по 4 кг. за 5 дни. Ето го и него: от първия до четвъртия ден на диетата храненията са три и се състоят от равни елементи бяло вино и кашкавал. Сутринта – 50 грама вино и 50 грама кашкавал. На обяд – по 150 грама, вечерта – по 100 грама. На петия ден никакво ястие, единствено бутилка вино.

Вариант на тази диета, единствено че със сухари, вместо с кашкавал, се ширел и измежду българските балерини през соца. В днешно време тези безчовечен средства са забравени.

Основните правила, които балерините съблюдават, са следните: постоянна закуска, тъй като по това време метаболизмът е най-активен. Въглехидрати, само че под формата на елда, ориз, пълнозърнести или оризови сухари, овесени ядки, плодове. Супата се яде независимо, като настрана хранене. Не се смесват месо и риба, защото мъчно се усвояват и подуват стомаха. Солта би трябвало да се изключи от менюто, млечните артикули да са обезмаслени. Вода се пие 30 минути преди или един час след хранене. За денонощие общото количество е към два литра. Забравете за курабийки, сладки, пушени меса, полуфабрикати, мариновани храни, газирани питиета и бира.

Колкото и да е значимо храненето, тайната на тънките и стегнати тела на балерините е в голямото физическо натоварване. Макар и да творят изкуство и да наподобяват изящни, те са същински спортисти. Никой не си задава въпрос за какво една спринтьорка е единствено кожа и мускули, нали?
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР