Не сме забравили здравеопазването, болниците да не бъдат търговски дружества

...
Не сме забравили здравеопазването, болниците да не бъдат търговски дружества
Коментари Харесай

Иван Таков: БСП трябва да участва в управлението на София след местните избори догодина

Не сме не запомнили опазването на здравето, лечебните заведения да не бъдат търговски сдружения е идващият стихотворец от Българска социалистическа партия ангажимент, който ще осъществим, съобщи Георги Свиленски на среща със социалисти в столичния регион " Слатина "

Българска социалистическа партия би трябвало да взе участие в ръководството на София след локалните избори през есента на 2023 година. Това сподели ръководителят на столичната организация на социалистите Иван Таков. Той приказва пред актива на Българска социалистическа партия в " Слатина " по време на среща, на която участваха още ръководителят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски и Иван Пешев, общински консултант и ръководител на локалната районна организация.

" Работата на терен по региони е доста значима за реализиране на положителни резултати по време на изборите, сподели Иван Таков. - Сега наподобява, че есента на 2023-та е надалеч, има време - година и половина дотогава, коства ни се, че може да не бързаме. Но не е по този начин! Всеки пропуснат ден в този момент е изгубено скъпо време в процеса ни на работа и за реализиране на нашата цел ".

Иван Таков съобщи пред социалистите в " Слатина ", че разчита на интензивност от всеки един от членовете и симпатизантите. " На базата на свършената работа по региони ние ще изготвим нашата предизборна платформа, сподели още той. - Поставили сме си период до края на годината да имаме изясненост за проблемите по места, а решенията им ще залегнат в платформата. Тя ще ни подскаже и метода, по който ще се явим на изборите следващата година. Досега сме се опитвали да спечелим властта в София с чисто партийни претенденти, с самостоятелни, подкрепени от нас и други партии, само че постоянно сме играли на терена в столицата независимо. Това не ни е носело триумфа до този миг. Българска социалистическа партия непрекъснато е в съпротива и нито един път в ръководството на София. Целта ни в този момент е да обърнем тази наклонност. Искаме да участваме в ръководството на София след изборите през 2023 година. И ще изберем най-подходящата формула, с цел да го реализираме. Затова са ни нужни сътрудници, с които бихме могли да работим. Но не след изборите, а преди тях - във формата на една по-широка коалиция. ГЕРБ продължава да ни бъде главен конкурент, с Демократична България имаме дълбоки идеологически разлики ".

Лидерът на Българска социалистическа партия - София се обърна и към Георги Свиленски с рекомендацията приходите на хората да продължат да бъдат първа грижа в дейностите на народните представители от групата на социалистите. " Да, има покачване на пенсиите, само че задоволително ли е? Не, не е. Добро начало е, само че при актуализацията на държавния бюджет ще бъде извънредно значимо и доста показателно, в случай че Българска социалистическа партия успее да се пребори за по-изразително и изрично покачване на пенсиите. Инфлацията за тази година се чака да бъде доста по-висока спрямо тази през 2021-ва. Затова е доста значимо растежът на приходите на хората да е с изпреварващ ритъм спрямо растежа на цените в потреблението. Това е индикаторът за резултата и смисъла от дейностите на държавниците ".

Според Георги Свиленски, признатите от държавното управление ограничения са положителни, защото ще подкрепят безусловно всички наранени от ценовата рецесия браншове. " По отношение на пенсиите, след последната актуализация минималната ще бъде в размер на 467 лв., изясни ръководителят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " пред социалистите в " Слатина ". - В рамките единствено на една година минималната пенсия е повишена с 56%. За съпоставяне, в интервала от 2009-та до 2021-ва или за 12 години, нарастването на минималната пенсия е било едвам със 100 лв.. Само за последната година покачването е със 167 лв.. Всеки самичък може да си направи извод от тези числа ".

Георги Свиленски означи и помощта за сметките за електрическа енергия на бизнеса, а точно обезщетенията с 85%. " Бих желал да кажа и още нещо - за 30 години общ бюджет от 20 милиарда лв. за обществена политика българското държавно управление в никакъв случай не е имало, съобщи той. - Сега отделяме и нови 2 милиарда. А от къде ще дойдат тези пари? От законопроект, който внасяме, за облагане на свръхпечалбите на производителите и на търговците на електрическа енергия ".

Председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " добави, че не е забравено и опазването на здравето. " Много говорихме за това, че лечебните заведения не би трябвало да са търговски сдружения, само че досега към момента не сме създали нищо по този въпрос, означи Георги Свиленски. - Това е идващият наш ангажимент, който би трябвало да осъществим. И работим по въпроса. Паралелно с това следим и задоволяването на популацията със артикули, защото има доста сериозна заплаха от продоволствена рецесия. Не дай боже да се случи! Липсата на артикули и на артикули би била резултат от военните дейности и интернационалната конюнктура сега. Затова е доста значимо да предвидим още в този момент заплахата и да се обърнем към земеделските производители, животновъдите, както и да осигурим зърното в страната ".
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР