Не сме забравили здравеопазването, болниците да не бъдат търговски дружества

...
Не сме забравили здравеопазването, болниците да не бъдат търговски дружества
Коментари Харесай

Иван Таков: БСП трябва да участва в управлението на София след местните избори догодина 

Не сме не запомнили опазването на здравето, лечебните заведения да не бъдат търговски сдружения е идващият стихотворец от Българска социалистическа партия ангажимент, който ще осъществим, съобщи Георги Свиленски на среща със социалисти в столичния регион „Слатина“

Българска социалистическа партия би трябвало да взе участие в ръководството на София след локалните избори през есента на 2023 година. Това сподели ръководителят на столичната организация на социалистите Иван Таков. Той приказва пред актива на Българска социалистическа партия в „Слатина“ по време на среща, на която участваха още ръководителят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски и Иван Пешев, общински консултант и ръководител на локалната районна организация.

„Работата на терен по региони е доста значима за реализиране на положителни резултати по време на изборите, сподели Иван Таков. – Сега наподобява, че есента на 2023-та е надалеч, има време – година и половина дотогава, коства ни се, че може да не бързаме. Но не е по този начин! Всеки пропуснат ден в този момент е изгубено скъпо време в процеса ни на работа и за реализиране на нашата цел“.

Иван Таков съобщи пред социалистите в „Слатина“, че разчита на интензивност от всеки един от членовете и симпатизантите. „На базата на свършената работа по региони ние ще изготвим нашата предизборна платформа, сподели още той. – Поставили сме си период до края на годината да имаме изясненост за проблемите по места, а решенията им ще залегнат в платформата. Тя ще ни подскаже и метода, по който ще се явим на изборите следващата година. Досега сме се опитвали да спечелим властта в София с чисто партийни претенденти, с самостоятелни, подкрепени от нас и други партии, само че постоянно сме играли на терена в столицата независимо. Това не ни е носело триумфа до този миг. Българска социалистическа партия непрекъснато е в съпротива и нито един път в ръководството на София. Целта ни в този момент е да обърнем тази наклонност. Искаме да участваме в ръководството на София след изборите през 2023 година. И ще изберем най-подходящата формула, с цел да го реализираме. Затова са ни нужни сътрудници, с които бихме могли да работим. Но не след изборите, а преди тях – във формата на една по-широка коалиция. ГЕРБ продължава да ни бъде главен конкурент, с Демократична България имаме дълбоки идеологически различия“.

Лидерът на Българска социалистическа партия – София се обърна и към Георги Свиленски с рекомендацията приходите на хората да продължат да бъдат първа грижа в дейностите на народните представители от групата на социалистите. „Да, има покачване на пенсиите, само че задоволително ли е? Не, не е. Добро начало е, само че при актуализацията на държавния бюджет ще бъде извънредно значимо и доста показателно, в случай че Българска социалистическа партия успее да се пребори за по-изразително и изрично покачване на пенсиите. Инфлацията за тази година се чака да бъде доста по-висока спрямо тази през 2021-ва. Затова е доста значимо растежът на приходите на хората да е с изпреварващ ритъм спрямо растежа на цените в потреблението. Това е индикаторът за резултата и смисъла от дейностите на държавниците“.

Според Георги Свиленски, признатите от държавното управление ограничения са положителни, защото ще подкрепят безусловно всички наранени от ценовата рецесия браншове. „По отношение на пенсиите, след последната актуализация минималната ще бъде в размер на 467 лв., изясни ръководителят на парламентарната група на „БСП за България“ пред социалистите в „Слатина“. – В рамките единствено на една година минималната пенсия е повишена с 56%. За съпоставяне, в интервала от 2009-та до 2021-ва или за 12 години, нарастването на минималната пенсия е било едвам със 100 лв.. Само за последната година покачването е със 167 лв.. Всеки самичък може да си направи извод от тези цифри“.

Георги Свиленски означи и помощта за сметките за електрическа енергия на бизнеса, а точно обезщетенията с 85%. „Бих желал да кажа и още нещо – за 30 години общ бюджет от 20 милиарда лв. за обществена политика българското държавно управление в никакъв случай не е имало, съобщи той. – Сега отделяме и нови 2 милиарда. А от къде ще дойдат тези пари? От законопроект, който внасяме, за облагане на свръхпечалбите на производителите и на търговците на електроенергия“.

Председателят на парламентарната група на „БСП за България“ добави, че не е забравено и опазването на здравето. „Много говорихме за това, че лечебните заведения не би трябвало да са търговски сдружения, само че досега към момента не сме създали нищо по този въпрос, означи Георги Свиленски. – Това е идващият наш ангажимент, който би трябвало да осъществим. И работим по въпроса. Паралелно с това следим и задоволяването на популацията със артикули, защото има доста сериозна заплаха от продоволствена рецесия. Не дай боже да се случи! Липсата на артикули и на артикули би била резултат от военните дейности и интернационалната конюнктура сега. Затова е доста значимо да предвидим още в този момент заплахата и да се обърнем към земеделските производители, животновъдите, както и да осигурим зърното в държавата“.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР