„Не сме взели окончателно решение за правителството на ИТН, това

...
„Не сме взели окончателно решение за правителството на ИТН, това
Коментари Харесай

Нужно е всички да свалим картите на масата и да видим дали ще намерим сила заедно да променим нещата

„ Не сме взели дефинитивно решение за държавното управление на Има Такъв Народ, това ще стане в идващите един-два дни. Стигнахме до консенсус по съществени политики по време на договарянията. За да има смяна - в правосъдната система, опазване на здравето, обучение, би трябвало да вземат участие всички, които са го декларирали. Важно е да забележим в идващите дни какво ще е отношението сред Има Такъв Народ и останалите „ партии на митинга ". За да има смяна на модела, не би трябвало да вземат участие ГЕРБ и Движение за права и свободи. " Това мнение изрази националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Стоян Мирчев по БНР.

Крайното решение за отношението на Българска социалистическа партия към държавното управление от Има Такъв Народ ще се вземе от Националния съвет на партията, напомни социалистът.

„ Нужно е всички да свалим картите си на масата и да забележим дали ще намерим мощ дружно да променим нещата ", разяснява още депутатът от левицата като изрази мнение, че към този миг е нужно постоянно държавно управление за България, с цел да се оправи с доста въпроси наесен, измежду които бюджетът за идната година, здравните и стопански ограничения към коронавирус и Планът за възобновяване и развиване.

Мирчев обърна внимание, че при неналичието на консенсус и диалог сред деклариралите предпочитание за смяна, вместо да бъде отстранен модела „ Борисов ", може да бъде върнат: „ Затова би трябвало да сме малко по-смирени ", счита Мирчев.

Той напомни, че от левицата не претендират за постове: „ За нас най-важни са политиките. Да се оправим с по-ниските приходи, да се преизчислят пенсиите, промени в здравеопазването; помощ за дребния и междинен бизнес ".

По думите на социалиста е нужна гаранция посредством писмен документ за споразуменията сред партиите, с цел да се знае от обществото по кои политики са подписани съглашения.

„ Българска социалистическа партия сподели, че е най-мъдрата партия и сме тези, които резервираха успокоение - единствено и единствено с цел да тръгнат нещата добре за България ", сподели още Мирчев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР