Не сме в кибервойна, но се готвим за лоши сценарии.

...
Не сме в кибервойна, но се готвим за лоши сценарии.
Коментари Харесай

Министърът на електронното управление: Не сме в кибервойна, но се подготвяме за лоши сценарии

" Не сме в кибервойна, само че се готвим за неприятни сюжети. В киберсигурността това е наложително ", това сподели в ефира на " На фокус " министърът на електронното ръководство Божидар Божанов.

Той обясни, че кибервойна е, когато хакерска атака води до вреди в действителния свят.

" Ако някой хакер успее да взриви нещо или да провокира различен вид вреди, тогава сме в обстановка на кибервойна. Иначе е общоприет декор на киберактивност, който се следи и в извъннвоенно състояние ", добави министърът.

" У нас има детайл, че свързаността на администрацията и ръководството не е доста напред, само че това не може да ни топли тъй като има задоволително системи и места, по които може да бъдем атакувани. Не разчитаме на това, че нещо е на тетрадка. Критични точки са тези в обсега на ДАНС, други са Агенцията по вписванията, Национална агенция за приходите и други институции ", съобщи още министър Божанов.

Според него в последно време се следи увеличение на троловете в мрежата.

" Със сигурност има фабрика на тролове в България, не знаем какъв брой са, само че ние нямаме законодателство, с което да им противодействаме дейно ", добави Божидар Божанов.

Относно помощта, която можем да предоставим на Украйна, министър Божанов е уверен, че това, което можем да дадем, няма да реши войната, само че съгласно него би трябвало да предоставим военна помощ на обекта на експанзия от страна на Русия.

Целия диалог гледайте във видеото.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР