Не сме учили да лекуваме по телефоните, но така го

...
Не сме учили да лекуваме по телефоните, но така го
Коментари Харесай

Не сме учили да лекуваме по телефоните

Не сме учили да лекуваме по телефоните, само че по този начин го изисква обстановката. Това съобщи доктор Николай Брънзалов от Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България, който е и заместник-председател на Българския лекарски съюз (БЛС) пред BG OnAIR.

По думите му нищо не може да размени естествения медицински обзор в кабинет на лекаря.

" Всеки един случай е неповторим, когато пациентът позвъни по телефона и стартира с недоволствата. Хубавото е това, че ние си познаваме нашите пациенти от години. Ние знаем рисковете, които може да провокира едно заболяване, било то и най-обикновен фебрилитет ", уточни доктор Брънзалов.

Той разяснява и новоизлязлото мобилно приложение " ViruSafe ", което ще оказва помощ за следенето на здравословното положение на българите, само че и за спазването на карантината.

" Аз не съм получил имейл от здравното министерство или от Щаба, с информация за който и да е мой пациент, подал там неговото здравно положение. За ЕГН не разясня. В същия миг аз нямам пропуснато позвъняване от мой пациент. Ако има такова - незабавно връщам позвъняването, което е доста по-добро и по-достъпно като информация за нас, в сравнение с това въпросно приложение ", означи заместник-председателят на БЛС.

Той добави, че анулацията на плановите интервенции не може да дълготрайна мярка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР