Не сме спокойни за сигурността на д-р Ахмед Доган. Той

...
Не сме спокойни за сигурността на д-р Ахмед Доган. Той
Коментари Харесай

От ДПС – Доган притеснени: НСО и МВР вече не охраняват почетния лидер

Не сме спокойни за сигурността на доктор Ахмед Доган. Той към този момент няма защита от НСО и Министерство на вътрешните работи. Това съобщи изключеният от ПГ на Движение за права и свободи народен представител Тимур Халилов.

Информацията му потвърдиха и от Министерство на вътрешните работи.

SafeNews напомня, че преди дни ръководителят Джевдет Чакъров уточни, че са получени няколко сигнала на тел. 112. Според тях имало опасност за живота и здравето на почетния ръководител на Движението. Тези сигнали обаче не са доказани от силовото ведомство.

На 31 август на Ахмед Доган му беше назначена защита от НСО и Министерство на вътрешните работи.

Сигнал за потребността от такава защита e бил изпратен на 28 август 2024 година в Държавна организация „ Национална сигурност “ от Джевдет Чакъров и се отнася до господин Ахмед Доган. От вътрешното ведомство прецизират, че на лицето неотложно е обезпечена защита от НСО и Министерство на вътрешните работи.

Предприети са всички нужни оперативни дейности и мероприятия за изясняване на данните, посочени в сигнала. Проведен е разпит на лицето, възприело тези данни, съдържащи закрепен интервал от време и място, посочено от подателя на сигнала.

„ Изнесените обстоятелства и условия не се удостоверяват, защото е открито, че въпросното лице, посочено от подателя, не е било във закрепения интервал от време на съответното място “, споделят в свое известие от Министерство на вътрешните работи.

От ведомството разясняват, че резултатите от инспекцията са изпратени на способената прокуратура.

„ Министерство на вътрешните работи няма да влиза в политическия колорит. От позицията на Министерство на вътрешните работи мога да кажа, че по сигналът бе осъществена инспекция и изложеното в сигнала нищо не се удостовери. Не установихме данни, че Ахмед Доган е заплашен. На база тези данни НСО си преценя има ли учредения за назначение на защита ”, съобщи през днешния ден служебният министър Атанас Илков.

Източник: „ СЕГА “

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР