Не сме сигурни дали това е добра или лоша новина,

...
Не сме сигурни дали това е добра или лоша новина,
Коментари Харесай

Марихуаната и електронните цигари – новата мода при тийнейджърите

Не сме сигурни дали това е добра или неприятна вест, само че данни на Националният институт по опазване на здравето в Съединени американски щати сочат, че цигарите към този момент не са на мода измежду младежите, тъй като са сменени от електронни цигари и марихуана.

Повече от 26% от учениците в 10, 11 и 12 клас употребяват електронни цигари с никотинов пълнител, а към 10% " вейпват " ароматизирани течности.

Едва 4% от децата в тази възрастова група пушат естествени цигари, написа Men`s Health. Това е най-ниското равнище на ползване на тютюн измежду подрастващите до момента и е голям спад спрямо данните от 1997 година, когато 24.6% от учениците са пушели цигари.

Но същата статистика сочи, че ползата към марихуаната е задминал този към цигарите, като над 6% от учениците в горните класове на гимназията пушат най-малко един път месечно - наклонност, която се чака да се популяризира през идващите години.

 Къде в Европа марихуаната е (почти) легална
Къде в Европа марихуаната е (почти) легална

Думата в скобите е значима

Също както при електронните цигари, резултатите на марихуаната върху тялото не са напълно известни на науката. Това, което е несъмнено, е, че честата й приложимост би могла да навреди на развиването на мозъка в годините на бурно израстване.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР