Не сме се отказали от мажоритарния вот. Не мисля, че

...
Не сме се отказали от мажоритарния вот. Не мисля, че
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП в челен сблъсък за промените в ИК

Не сме се отказали от мажоритарния избор. Не мисля, че повдигането на преференциите прави невероятно избирането по този метод. Ако един претендент е добре квалифициран и прочут, не виждам проблем той да бъде определен с преференции. При нас няма спуснати претенденти. Нашите претенденти са най-добре готови и постоянно са подредени по този начин, че да работят най-добре за жителите. Изключено е да приказваме за "послушковци " при нас.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия Анна Александрова, народен представител от ГЕРБ. Заедно с нея посетител беше и Пенчо Милков от Българска социалистическа партия. Двамата разясниха признатите късно през нощта промени в Изборния кодекс. "Ние се борихме доста мощно да се запазят преференциите ", съобщи Милков. Нас не ни изненада позицията на Движение за права и свободи, тъй като тя е ясна и безапелационна от доста време. Нас ни изненада позицията на ГЕРБ. Те направиха невероятно избирането с преференции. На последните избори 62% от хората са дали своят вот с преференции. Аз също съм определен с преференции. Един от най-видните депутати на ГЕРБ - Спас Гърневски, също е определен с преференции. Хората губят религия с това решение. Според мен те няма изобщо да отидат да гласоподават, откакто не могат да го създадат с преференции ", сподели още той.

"Няма нищо правилно в изказванията на Българска социалистическа партия, че готвим подправяне на изборите. Това са несериозни изявления. Не виждам по какъв метод с направените промени в Изборния кодекс ще се даде опция за фалшификации ", отговори Александрова.

"Управляващите не съблюдават закона. Съставът на ЦИК би трябвало да бъде заменен. Така е записано в закона и ние би трябвало да го съблюдаваме ", разгласи аленият народен представител.

"От Българска социалистическа партия би трябвало да се научат да четат законите до дъно. Там ясно е казано, че толкоз скоро преди избори съставът на ЦИК може да се резервира. От март до май ще съумеят ли да се обучат новите членове на ЦИК? Ако се стигне до рецесия, Българска социалистическа партия ще понесат ли отговорност? Те би трябвало да спрат да упрекват ГЕРБ за всичко. Те завоюваха изборите за президент с тази ЦИК, по този начин ли фалшифицираме изборите? ", попита Анна Александрова.

"Липсата на машинно гласоподаване основава трагични обстановки за манипулиране на изборите ", безапелационен беше Милков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР