Не сме се отказали да водим до последно диалог за

...
Не сме се отказали да водим до последно диалог за
Коментари Харесай

Гълъб Донев не изключва Габровски да е добър премиер

Не сме се отказали да водим до последно разговор за Шенген. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев пред БиТиВи.

България не е втора употреба и не би трябвало да се възприема по този начин, посочи той. България в Шенген е от изгода и за Европейски Съюз. България не е корумпирана страна, отсече той като изрази вяра, че способените органи бързо разкриват обособените практики.

Служебното държавно управление наваксало забавянето на кабинета Петков, тъй като постоянната власт не свършила нищо за Шенген. Продължаваме дипломатическите диалози с Австрия и Нидерландия.
 Не се отхвърляме от Шенген, Донев подлага на критика Нидерландия и Австрия за
Не се отхвърляме от Шенген, Донев подлага на критика Нидерландия и Австрия за " двойни стандарти "

Има вяра, че Австрия може да промени позицията си

на границата с Турция, по думите на премиера.

Президентът Радев не се меси в работата ми като длъжностен министър председател, регистрира Гълъб Донев. С президента се чуват или виждат 2-3 пъти седмично. На нас ни би трябвало държавно управление, което да отстоява ползите на българските жители, посочи той.

Премиерът даде висока оценка за проф. Габровски като доктор. Той би имал триумф като министър председател, в случай че министрите до него са експерти и специалисти.
 Николай Габровски заел към този момент надпартийни персони
Николай Габровски заел към този момент надпартийни персони

Габровски и Янев откриха редица пресечни точки

Като популизъм Гълъб Донев дефинира Трябва да има сериозна политика по приходите, посочи служебният министър председател. Един подобен ход ще натовари автоматизирано бюджета с към 1 милиард лв., изясни той. Ако това мине на второ четене, ще се режат други разноски. по думите му. Това заплашва до известна степен финансовата непоклатимост на страната, по думите на Донев.

За оръжията за Украйна, той сподели, че всички опасности са оценени. Първо и на първо място ще подсигуряваме националната сигурност и националния суверенитет, увери министър председателят. България няма да бъде вкарана във война, по думите му. Предоставяме муниции за образование на украинските бойци, стана ясно от коментара на Донев. Това е помощ, която е поискана, съобщи служебният министър председател.
 Депутатите утвърдиха листата с военна помощ за Украйна
Депутатите утвърдиха листата с военна помощ за Украйна

След цирк, който спретнаха Българска социалистическа партия в пленарна зала
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР