„Не сме се опитвали да заглушаваме или подкупваме БСП с

...
„Не сме се опитвали да заглушаваме или подкупваме БСП с
Коментари Харесай

Горанов: Не заглушаваме, нито подкупваме оопозицията

„ Не сме се опитвали да заглушаваме или подкупваме Българска социалистическа партия с едно или друго предложение ", съобщи финансовият министър Владислав Горанов по бТВ. По време на Националното заседание на ръководещата партия през вчерашния ден ГЕРБ излезе с публична декларация, че в никакъв случай няма да се коалира със социалистите.

„ В политиката не би трябвало да се употребяват заклинания, само че от Българска социалистическа партия употребяват благородството ни за вътрешнополитическа корист. Те си направиха един доста добър спор дали желаят да вършат коалиция с нас – никой не ги е канил ", безапелационен е Горанов.

Той добави, че в съответния миг нищо не постанова такава коалиция, защото ръководещото болшинство е устойчиво.

„ Номинално обединението е постоянна, действително – също ", добави Горанов, като цитира думите на Волен Сидеров – „ в случай че сами не се свалим, няма структурни предпоставки настоящето държавно управление да бъде свалено ".

Финансовият министър разяснява и парите за здраве в бюджета за 2018 година

„ Няма универсална формула за лекуване на болното опазване на здравето. Оставили сме Кирил Ананиев да предложи стъпки, които би трябвало да бъдат направени и осъществени ", сподели Горанов.

Той добави, че диалогът за здравната карта би трябвало да се възобнови, както и да се одобри предлагането за мораториум на откриването на нови лечебни заведения.

„ Не може в София, да вземем за пример, да има лечебни заведения толкоз колкото има други страни изобщо. Тук има над 60 лечебни заведения, в Холандия са сред 60 и 100 в цялата страна ", разяснява Горанов.

Финансовият министър изрази доверието си към новия здравен началник, като по думите му Ананиев ще откри вярната формула.

Владислав Горанов разяснява и енергийния план АЕЦ „ Белене ".

„ Държавата не би трябвало да отделя пари от бюджета, с цел да финансира този план ", безапелационен е Горанов.

„ Водят се диалози с вложители. Ако се появи подобен, който е подготвен да носи икономическия риск, тогава евентуално ще има подобен план ", разяснява още финансовият министър.

„ Ако Иван Костов има терзания за приватизациите, да си ги показа ", сподели Владислав Горанов във връзка изявлението на някогашния министър-председател в неделя по бТВ.

„ Тази тематика е сензитивна, тъй като се остава с усещането, че се нападна приватизацията. Насочено е против бандитската приватизация ", разясни Горанов.

По думите му в случай че Костов е удовлетворен от свършеното, няма причина да се тормози.

„ От погледа на миналото време, Костов може да бъде оценен като сполучлив министър председател, само че приватизацията е един приключен роман – за какво да не зададем нови въпроси ", акцентира Горанов. Той разясни, че нито една подписана договорка няма да бъде развалена и не това е задачата на препоръчаните в Конституцията промени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР