Не сме размахвали оръжието, не сме ги насочвали умишлено към

...
Не сме размахвали оръжието, не сме ги насочвали умишлено към
Коментари Харесай

Момчетата, задържани заради бутафорни пистолети: Полицаите ни малтретираха

Не сме размахвали оръжието, не сме ги насочвали съзнателно към някой, като цяло се разглеждаше самият револвер в колата. Това сподели пред БТВ Илиян Томов, едно от момчетата, които бяха арестувани с бутафорни оръжия и часове след ареста се оплакаха, че са бити от служители на реда.

Пистолетът и автоматът, спретнат в багажника, се оказват бутафорни. 18-годишните момчета описват, че незабавно споделили на служителите на реда, че става въпрос за играчки. Арестът им обаче напълно не протекъл като игра, изясняват те. Заградили ги няколко патрулки, само че никой не им се показал.

„ Този нападателен служител на реда, сърдит и почна да ме ръга – вика келеш, простак и стартира да ми извива ръцете, през това време ми рита краката. Обясних небрежно, че скоро съм претърпял тежка операция”, спомня си Кристиян.

Илиян споделя, че е споделил на служителя на реда, че приятелят му има интервенция и да не го удря, само че в този миг той го повикал и му зашлевил пестник зад врата.

Кристиян е скиор, преди месеци претърпял контузия и интервенция. Заради нанесените му удари е издвадил здравно. Собственик на бутафорните оръжията е Илиян, който признал, че носи и електрошок.

„ Вдигнах си фанелката и споделих господин служител на реда имам електрошок, вземете го. В този миг служителят на реда пристигна до мен, извади го и го насочи към мен и сподели – пробвал ли си го. И аз споделих не, подарък ми е. Е, да го опитвам ли върху теб? И аз споделих – айде”, споделя за случилото се Илиян.

Момчетата упорстват служителите на реда да бъдат осъдени, само че признават, че не имат вяра в това.

„ Сгрешихме с това, че оръжието го преглеждаме в колата. Това е нашата вина”, признава Илиян.

На Кристиян е повдигнато обвиняване за безчинство. От Министерство на вътрешните работи отхвърлят при ареста да е използвана физическа мощ. Назначена е инспекция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР