Не сме пред фалит, няма опасност за Валутния борд, няма

...
Не сме пред фалит, няма опасност за Валутния борд, няма
Коментари Харесай

Мая Манолова: Данъкът „Свръхпечалба“ е абсурдна, неадекватна и несправедлива идея

Не сме пред банкрут, няма заплаха за Валутния ръб, няма заплаха от курса на лв., няма да теглим заем от МВФ. Абсурдни са концепциите за стягане на коланите. Това сподели претендентът за депутат от коалиция „ Левицата " в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

В България живеят 660 000 пенсионери, които живеят под прага на беднотия поради неуместните по думите й решения на четворната коалиция. 700 000 пък са работещите небогати. „ За какво стягане на коланите приказваме? Това, което би трябвало да се направи, е приходните администрации да си съберат налозите. Не обикновено с 20% инфлация събираемостта през първите два месеца да е с 260 милиона лв. по-ниска.

Тя прикани към прецизиране на държавната поддръжка за бизнеса и да се спрат неразумните разноски. Трябва да спре и раздуването на държавната администрация. „ Ние сме изрично против пипането на налози. Концесионните такси обаче би трябвало да бъдат увеличени. Всяко едно от четирите най-големи концесионни сдружения осъществя повече облага, в сравнение с са всички концесионни такси, които събира българската страна от всички концесии ", уточни Манолова.

Данъкът „ Свръхпечалба " съгласно нея е неуместна, несъответстваща и несправедлива концепция. „ Не може кварталното магазинче да заплаща свръхпечалба подобен %, какъвто ще заплаща „ Лукойл Нефтохим ". „ Левицата " сме изрично за прибиране на свръхпечалбите в секторите, в които има картелни съглашения и свръхпечалби ", съобщи тя и уточни, че това са банките, телекомите, енергийните сдружения.

„ Левицата " ще предложи в идващото Народно събрание закон за таван на банковите такси.

Таван на надценката съгласно нея ключът към преодоляване на инфлацията, счита Манолова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР