Не сме правили обиск и не сме претърсвали кабинета на

...
Не сме правили обиск и не сме претърсвали кабинета на
Коментари Харесай

Акция Златни паспорти: Не са претърсвали кабинета на Стаме...

Не сме правили обиск и не сме претърсвали кабинета на ръководителя на Българската организация за вложения Стамен Янев. Изискали сме документи и сме ги иззели. Това изясни представителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев в ефира на " Тази заран " по bTV във връзка почналото през вчерашния ден следствие на проведена незаконна група за издаване на златни паспорти против подкупи.

То е по сигнал от Движение за права и свободи от предходната седмица. На 7 февруари двама наблюдаващи прокурори са почнали досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, настояща в интервала 2015-2021 г, посочи Кръстев. Към сегашния миг обаче са събрани прекомерно малко обстоятелства и не може да се каже точният брой на участниците в групата, само че са не по-малко от трима.

За ръководителя на БАИ Стамен Янев занапред ще се открива дали е участник в незаконната група посредством условие на документи и разпити на чиновниците.

" Твърдението в сигнала е, че всички не са извършали действителни вложения, а става въпрос за едни и същи пари - 1,01 млн. лева тъй като по закон инвестицията би трябвало да е над 1 млн. лева Всички вложения са от една и съща банка и едни и същи търговски сдружения ", изясни Кръстев.

Той напомни, че ръководителят на организацията за българите в чужбина и основния секретар още преди излизането на листата " Магнитски " са привлечени като обвинени за проведена незаконна група, ръководителят - за неин началник, за подкупи, търговия с въздействие и пране на пари. През септември 2020 година те са предадени на съд и сега делото се преглежда и се събират доказателства.
Свързани вести Спецпрокуратурата подхвана "Златните паспорти ", проверява проведена незаконна група ВИДЕО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР