Не сме освободени от такси, за да получим разрешителни, трябваше

...
Не сме освободени от такси, за да получим разрешителни, трябваше
Коментари Харесай

Кръчмари недоволни, не ги освободили от таксите

Не сме освободени от такси, с цел да получим разрешителни, трябваше да платим за месеците ноември, декември и януари, това ли са ограниченията в поддръжка на бизнеса, алармираха притежатели на заведения в Хасково, които, както всички останали в страната, разполагащи с елементи навън, получиха право да работят от 1 април.

Няма по какъв начин да бъдат освободени от таксите за ноември, откакто бяха затворени на 27 ноември, разясниха от Общината. Веднага след заповедта на здравния министър за затварянето им, кметът направи предложение до Общински съвет да се освободят от такса " тротоарно право “ заведенията, както и от наем наемателите на общинска благосъстоятелност, чиято активност е спряна.

Тези ограничения бяха препоръчани на Общински съвет през декември и гласувани в края на януари поради наложителните процедури по смяна на наредбата. Според Решение 258, срокът, за който се освобождават, е 2 месеца, „ като същите се освобождават от заплащането на бъдещи такси и цени след приемане на актуалното решение “. Така те са освободени за месеците февруари и март.

На сесията в края на този месец следва Общински съвет да гласоподава ново облекчение, препоръчано от кмета Станислав Дечев, с което притежателите на заведения ще бъдат освободени от тротоарни такси, за тенти и други за интервала от май до края на януари 2022 година, когато евентуално ще работят даже и с понижен потенциал. Така действително ще усетят облекчението, защото няма да имат част от наложителните разноски. За Общината това значи 200 000 лева по-малко доходи.

.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР