Не сме очаквали третият мандат да дойде при нас. Приемаме

...
Не сме очаквали третият мандат да дойде при нас. Приемаме
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Не сме очаквали третият мандат да е при нас

„ Не сме очаквали третият мандат да пристигна при нас. Приемаме го като обвързване и доста комплицирана обстановка. “ Това сподели водачът на   пред „ Лице в лице “ по bTV, откакто президентът връчи третата директория за опит за сформиране на кабинет на левицата. 
 ще желае договаряния с всички парламентарни сили и предлага лидерска среща
Лидерът на  заяви, че се привиква Национален съвет на левицата в сряда, на който ще се реши по какъв начин и с кого ще се случат лидерските срещи. По думите ѝ би трябвало да е с всички водачи от парламентарно показаните партии. Нинова обаче изясни, че оставя на съвета да реши.

Според нея лидерските срещи не би трябвало да са двустранни, а ще са по-ефективни, в случай че е една обща. По думите на Нинова тя би трябвало да се състои до края на седмицата.
" Ако забележим, че няма по какъв начин да се сформира кабинет, ще върнем мандата. Нямаме желание да го бавим. Ще е мъчно да се откри болшинство, само че не е невероятно ", сподели още Нинова. 
Тя разяснява и аферата " Нексо ", като съгласно водача на   " "  и " " ще понесат щета в политически аспект. 

Нинова съобщи, че министър председателят, в случай че се стигне до такава степен, би трябвало да е равно далечен от всички. 

Относно формулата на правителството лидерът на левицата каза, че в случай че се стигне до такава степен, от  ще се съобразят с останалите, които ги поддържат.

" Ние сме мандатоносителят, само че сме безусловно наясно, че с 24 депутати сами не можем да създадем държавно управление без да слагаме червени линии. Трябва спокоен естествен виновен диалог, в който да се реши ще има ли кабинет, или не ", добави Нинова. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР