Не сме очаквали да бъдат давани знаци, първо президентът ще

...
Не сме очаквали да бъдат давани знаци, първо президентът ще
Коментари Харесай

Иванов след консултациите: Третият мандат е колективна игра, ще говорим с досегашните партньори

Не сме очаквали да бъдат давани знаци, първо президентът ще извърши целия цикъл от съвещания и въз основата на това ще вземе решение, съобщи съпредседателят на партията Христо Иванов.

С кабинет не можем да бъдем подготвени, тъй като третият мандат по хипотеза е групова игра и който го получи, би трябвало да откри допирните точки. Ще беседваме с досегашните сътрудници. Ако президентът реши да даде на Българска социалистическа партия мандата, ние доста съществено ще обсъдим тяхната визия за ръководство и ще бъдем градивни.

Ако Демократична България побучат третия мандат, няма да издигат министър-председател, по думите на Христо Иванов това би трябвало да бъде иницатива на " Продължаваме промяната ".

Ще продължим напъните за правосъдна промяна и в това държавно управление и в идващия парламент

В последните дни всяка от парламентарните групи ясно изрази отношението си към политическата обстановка. Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " ИТН " са подготвени да договарят за сформиране на държавно управление. И трите партии обявиха, че не биха присъединили в диалозите ГЕРБ и Движение за права и свободи.

От " Продължаваме промяната " оповестиха, че с изключение на с опозиционните не биха разговаряли и с " ИТН ", в случай че мандатът отиде при тях. За опозицията в лицето на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане " най-вярната опция на политическата рецесия са предварителни избори.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР