Не сме обсъждали вариант Мария Габриел да вземе втория мандат

...
Не сме обсъждали вариант Мария Габриел да вземе втория мандат
Коментари Харесай

Николай Денков: Не сме обсъждали Мария Габриел да вземе втория мандат като кандидат-премиер

Не сме обсъждали вид Мария Габриел да вземе втория мандат като кандидат-премиер. Това сподели претендентът за министър-председател на ПП-ДБ Николай Денков пред публицисти ден, откакто от ГЕРБ-СДС оповестиха, че замразяват договарянията за държавно управление след изтеклите записи от срещата на Изпълнителния съвет на " Продължаваме промяната ", съобщи " Фокус ". 

" Не сме обсъждали вид Мария Габриел да вземе втория мандат като претендент за министър председател. Има причина да желаеме ПП-ДБ да вземе първия мандат, тя е обвързвана с това, че идващите месеци предстоят да бъдат признати значими закони. Видяхме какво стана в Наказателно-процесуален кодекс, който беше импортиран от Министерски съвет и в Правна комисия беше сакат. Казахме, че това не може да стане по този начин, а по-късно в пленарна зала беше възобновена истинската версия, която трансформира разпоредбите ", сподели той.

Бившият министър на образованието счита, че от ГЕРБ-СДС би трябвало да стартират разговора, откакто те са били тези, които са го спрели.

" Трябва да забележим какво чака ГЕРБ-СДС, с цел да бъдат размразени договарянията. Те ги замразиха, тъй че те би трябвало да ги размразят. Преговорите би трябвало да бъдат размразени от точката, в която са били замразени ", сподели Денков.

Той сподели обаче, че се разискват разновидности кабинетът да бъде в допълнение деполитизиран, а също по този начин загатна, че е допустимо и други лица от ГЕРБ-СДС да участват в него.

" ГЕРБ-СДС оферират кабинетът да бъде деполитизиран още. Има няколко хрумвания в тази посока, допустимо е да се разисква ", сподели той. 

Кандидатът за министър-председател отхвърли обвиняванията за това, че са били обсъждани уволнения на учебни управления. Той съобщи, че и той, и Асен Василев са били част от изпълнителната власт и постоянно са се управлявали от правилата на закона.

" Нито аз, нито Асен Василев сме си разрешили да създадем нещо отвън рамките на закона. Мога да кажа, че постоянно сме спазвали законите. Така ще бъде и в този момент. Аз ще бъда поръчител, че няма да се случват противозаконни дейности във всяко едно отношение ", увери Денков.

Никога и под никакъв метод не са били обсъждани уволнения на шефове на учебни заведения и учители. Това, което се тиражира, не подхожда на истината ", безапелационен бе той.
ТЕМА преди 42 минути 974 преди 48 минути 923 преди 1 ден 10988
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР