Не сме намерили решение за един от проблемите на нашето

...
Не сме намерили решение за един от проблемите на нашето
Коментари Харесай

Бивш шеф на ДАНС: Мигрантите влизат в България необезпокоявани

Не сме намерили решение за един от проблемите на нашето общество. На това мнение е  ившият ръководител на ДАНС и някогашен вътрешен министър Цветлин Йовчев. Според него казусът с мигрантите, които починаха край София, е доказателство, че бежанците минават границата необезпокоявани.

„ Това е проблем, който директно касае националната ни сигурност. Това значи, че на територията на страната ни влизат хора, които не знаем какви са и какви са техните планове “, прибавя той.

„ Нещата продължиха и през днешния ден, оказа се, че е арестувано транспортно средство с 43-ма мигранти на Автомагистрала “Тракия ”. Това е сериозен трафик. Съмнявам се, че огромна част от мигрантите, които минават през страната съумяваме да ги задържим. Това е проблем. По-тежкото е, че нямаме проект, с цел да се реши този проблем. Вече много нескончаем интервал от време ние нямаме явен проект какво би трябвало да създадем ”, добавя още Йовчев.

Според него част от казуса е, че не съумяваме в задоволителна степен, чрез правосъдната ни система и наказванията за каналджийте.

По думите му има смисъл от оградата, само че тя би трябвало да е интелигентна, да се укрепи или да се направи втора ограда.

“Преди да настаним мигрантите в места за бежанци би трябвало да се направи оценка и да се вземе решение какво да се прави с тези хора и това дали те са рискови, или не ”, счита Йовчев.

Той акцентира, че три са съставените елементи в посока, на които би трябвало да работим – технологиите, организацията на работа и хората.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР