Не сме мръднали един милиметър в това, което би трябвало

...
Не сме мръднали един милиметър в това, което би трябвало
Коментари Харесай

Карбовски: Като овце си блеем един върху друг, а върху нас се стоварва сопата на презокеанския овчар

Не сме мръднали един милиметър в това, което би трябвало да се назовава народна власт. Най-накрая някой би трябвало да постави българските ползи на масата.

Това мнение изрази пред журналистът Мартин Карбовски.

Според него ние сме " кошмарно подвластни, губим суверенитет в другата посока, с другия Голям брат " и  " би трябвало да се даде опция на тази нация да диша и сама да взема решение ".

Вече нямаме суверенитет - снабдителен, енергиен, боен, счита Мартин Карбовски.

" Каква е тази Европа и каква е тази фантазия, която ти зачертава нещото, с което продаваш ток и ти е един от дребното хубави бизнеси? "

" Не се споделя свободата да приказваме. Казва се суверенитет. Казва се - ще споделяме даже загуба на суверенитет, с цел да бъдем в Европейски Съюз. (…) Време е да кажем " Долу Европа! " Ако ще затваряте Маришкия басейн, в случай че ще продължавате да се шегувате с АЕЦ " Козлодуй ", в случай че не вършиме нови мощности, ние след 10 години няма да продаваме ток. Тогава към този момент " Долу Европа! ". Каква Зелена договорка, какви 60 лв.! ", разяснява журналистът в предаването " Политически НЕкоректно ".

Карбовски назова подписването за закриване на мощности в Маришкия басейн " национално изменничество ".

" И това са хора, които желаят само да се харесат на Брюксел и Вашингтон. Това заличава нашата национална еднаквост, заличава страната. Ние ще загубим тази страна. Тук към този момент 2+2 прави 4 в тази математика. Няма по какъв начин това да продължава - ние да подаряваме суверенитет. "

Ние се отхвърляме последователно от суверенитет, тъй като " у нас има една меритокрация, която е на власт поради заслуги към непознати посолства ", акцентира Мартин Карбовски.

" И това е най-фаталната ни неточност – че ги спасяваме на избори, че продължаваме да гласуваме за тях. "

" В момента се приказва единствено за Плана за възобновяване. Политиците желаят просто да вземат няколко милиарда по ПВУ. Тук към този момент нищо в действителност не се създава. (...) Избираме мошеници – хора, които нямат никаква концепция да засадят един картоф ", добави той.

Ситуацията няма да се оправи с избори, песимист е журналистът. По думите му " вървим към бездна, която очевидно ще бъде кървава ", тъй като се трансформира геополитическата обстановка.

" Чудно е да има избори, само че това, ако продължава да не може да се оправи с избори, то ще избие, ще изпуши, ще се възпламени. Няма по какъв начин. "

" Надежда има, само че сигурно би трябвало нещо ново, защото ПП-тата изгоряха като бенгалски огън ", а " Да, България " продължава да е   " някаква патерица на Борисов и ще се опитат да създадат някакво извънредно държавно управление още веднъж ", сподели още Карбовски.

Журналистът разяснява и цензурата в обществените мрежи. 

" Заради споменаването на Хитлер, Сталин и Баязид получавам не просто алена бюлетина. Там написа – вие сте от личностите, които са свързани с тероризма, биха могли да бъдат свързани с тероризма и апелите към принуждение ", изясни той и даде образец с един от профилите си, който има съвсем 530 хиляди почитатели и е под опасност да бъде заличен.

Според него Фейсбук лепва  " лепенка на устата " и на либерали, и на консерватори.

" Нормалността на говоренето във Facebook се изгуби. Хората – и либерали, и консерватори, губят контакт между тях поради безумието на ботовете към този момент. Ботовете станаха безумни. "

" Каквото и да пуснеш към този момент – за какво си с шапка, за какво си без шапка. Правилата на Facebook са безусловно неразбираеми. Влизаме в нещо, което назовавам интерниране ", съобщи журналистът.

" Ние внимаваме какво да приказваме, а това към този момент е иго. В момента, в който започнеш да приказваш с басни, ти към този момент си Езоп, а Езоп е плебей. Не бива да стигаме до езопщината. "

" Те те шантажират. Искат да пускаш единствено котенца, да пускаш единствено верните неща. "

" Заключени " са Евгени Дайнов, карикатуристът Христо Комарницки, Манол Глишев, означи журналистът, съгласно когото  " тези хора би трябвало да могат да приказват ".

Никой не се замисля, че може да се направи стартъп, българска мрежа, аналог на Facebook, уточни Мартин Карбовски.

" Абсолютно е време за някакъв стартъп, който да разреши естественото другарство на български в мрежа, за която нашите специфики на другарство би трябвало да са разбираеми. "

Facebook и обществените мрежи по този начин са вдигнали равнището на цензура, че вече не можеш и да хитруваш, заключи той.

" Не разбираме, че като овце си блеем един върху различен, а върху нас сопата на презокеанския пастир се стоварва. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР