Не сме коментирали конкретно персоналния състав на правителството. Първото около,

...
Не сме коментирали конкретно персоналния състав на правителството. Първото около,
Коментари Харесай

Минчев: Не сме коментирали конкретно персоналния състав на правителството


„ Не сме коментирали съответно персоналния състав на държавното управление. Първото към, което би трябвало да се обединим са политиките, задачите и правилата. Едва тогава може да се приказва за личен състав “, сподели Никола Минчев от „ “.

Днес Политическа партия получиха втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление, като имат седем дни, с цел да намерят поддръжка. В своя декларация те са обрисували четири съществени целта:
  • развиване на конкурентна новаторска стопанска система,
  • господство на закона и гарантиране на националната сигурност
  • превъзмогване на обществените неравенства и достъп до качествено опазване на здравето и образоване
  • обезпечаване на енергийната самостоятелност на България

В предаването „ Лице в лице “ Минчев сподели, че към този момент вижда 73-ма депутати, декларирали подготвеност да поддържат деклрацията на партията.

„ Водещото е наличието. В него ние виждаме съществени политики и цели, които би трябвало да бъдат припознати от всички виновни парламентарни сили. Вътре има написани съответни ограничения. Внесен е законопроект, с който да бъде формиран механизъм за следствие на основния прокурор, законопроект за промяната на КПКОНПИ. Друга съответна промяна, която сме планували е изменение на Висшия правосъден състав, дефинитивно делене на Висш съдебен съвет на прокурорски и на правосъден съвет “, сподели Никола Минчев.

От диалозите на Политическа партия с партиите през днешния ден стана ясно, че няма да поддържат декларацията. От „ “ пък са споделили, че ще помислят, а от, и „ “ не са се явили на диалози. Единствената сигурна поддръжка е декларирана от Демократична България.

„ Конкретните области, в които имат съображения са данъчни, обществени и външна политика. За външната политика е повече от ясно, че става въпрос за Украйна, Начинът, по който е записана позицията ни по отношение на войната е подобен, от който не можем да отстъпим. В декларацията написа „ възобновяване на мира, на териториалната целокупност на Украйна “ “, изясни Минчев.

Аргументите на за отказаната поддръжка са, че това което оферират Политическа партия е всъшност проекторешение. От партията обаче споделиха, че в последна сметка ще внесат декларация.

Ако декларацията им не получи нужната поддръжка в Народното събрание, Политическа партия няма да оферират състав на кабинет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР