Не сме извършители на нападението. Невинни сме и искаме на

...
Не сме извършители на нападението. Невинни сме и искаме на
Коментари Харесай

Биячите на баба Атанаска от Белозем: Невинни сме

Не сме причинители на нападението. Невинни сме и желаеме на независимост.

Това споделиха пред пловдивския апелативен съд Атанас Радев, Ангел Василев и Тодор Велиев. Тримата са наказани от по-долна инстанция за обир и нанасяне на междинна телесна щета на баба Атанаска Филипова от пловдивското село Белозем. Това стана на 8 против 9 февруари 2020 година в дома й. Случаят потресе селото, а персонално основният прокурор Иван Гешев отиде до Белозем и даде обещание отговорните да бъдат осъдени.

Радев, Василев и Велиев се появиха с юристите си, които пледираха за по-ниски санкции.

“Аз не съм причинител. Искам да излизам към този момент, не съм направил нищо ”, сподели в залата Велиев. Радев също отхвърли да имал нещо общо със случая и изиска по-малка присъда, а Василев пожела делото да бъде върнато изначало.

 
" Присъдата е голословна ", съобщи юрист Андрей Мандов, който пази Тодор Велиев. Той разкритикува следствието и изясни, че тримата бранители не виждат нито едно доказателство за виновността на своите клиенти. “Установено е единствено какво е станало във въпросната вечер, само че авторството несъмнено е разколебано ”, изясни Мандов.

Колегите му Любомир Ловчев и Димитър Илчев също оспориха виновността на подзащитните си. И допълниха, че  присъдите от 12 години за Тодор Велиев и по 10 за съучастниците му, са прекомерно тежки. 

Според обвиняването в нощта на 8 против 9 февруари 2020 година Радев, Василев и Велиев са влезнали с щурм в дома на старата жена. Единият я повалил на земята, като при рухването тя си счупила бедрената кост. Друг опрял нож в гърлото ѝ и я заплашил, че в случай че не им даде пари, ще я убие. От дома на баба Атанаска взели микровълнова фурна на стойност 25 лева, провлечен бойлер за 35 лева, мобилен и стационарен за общо 105 лева, както и 100 лева кеш. Общата стойност на откраднатото от вкъщи на старата жена е 265 лева

Предстои Апелативният съд да се произнесе в законовия период.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР