„Не сме изненадани дотолкова, доколкото е право на спечелилата избори

...
„Не сме изненадани дотолкова, доколкото е право на спечелилата избори
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин, БСП: Очакваме от бъдещото правителство да се придържа към договорените с ИТН политики

„ Не сме сюрпризирани дотолкоз, доколкото е право на спечелилата избори партия да излъчи претендента за министър-председател. На съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия обсъдихме още един път обстановката, до която са стигнали диалозите досега и стъпките, които предстоят. Очакването ни е да има задоволителен явен ангажимент бъдещото държавно управление да се придържа към политиките, за които сме се договорили с „ ИТН “. Такъв коментар направи за БНР заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин, откакто президентът връчи мандат за сформиране на държавно управление на „ ИТН “ и кандидат-премиера Пламен Николов.
„ Обсъждаме опцията при започване на идната седмица да поканим господин Николов на среща с парламентарната група. Независимо, че с „ ИТН “ сме стигнали до единодушие по редица политики в пет значими сфери, за нас е доста значимо да чуем, че тези задължения се поемат персонално от министър-председателя и че в неговата стратегия той ще се съобрази с тях. Продължаваме да чакаме и ясно съглашение, в което под някаква форма да се поеме обществено този ангажимент. Това беше едно от изискванията ние да дадем поддръжката си “, добави Вигенин.
Той напомни, че откакто бъде разгласен и съставът на бъдещия кабинет, идната стъпка е Националният съвет на Българска социалистическа партия да организира съвещание, на което да се вземе окончателното решение дали в Народното събрание левицата ще поддържа претендента за министър председател и бъдещия кабинет.
„ Разбира се, лицата в проектокабинета ще бъдат тествани от нас. Ако там има изрично неприемливи хора, имам вяра, че от „ ИТН “ ще се съобразят с нуждата да дават отговор на високи морални и професионални критерии. Времето на сляпото доверие от дълго време мина “, сподели още Кристиан Вигенин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР