Не сме изгубили битката с COVID-19. Вирусът е тук, не

...
Не сме изгубили битката с COVID-19. Вирусът е тук, не
Коментари Харесай

Вирусолог: Не сме изгубили битката с COVID-19. Вирусът е тук, не си е тръгнал

Не сме изгубили борбата с COVID-19. Вирусът е тук, не си е тръгнал. Това съобщи вирусологът от Българска академия на науките проф. Радостина Александрова в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Това, че доста страни стегнаха ограниченията са българи, не е наказателна акция, а увещание, че без значение какво мислим по тематиката, вирусът е тук и би трябвало да сме оптимално виновни “, акцентира тя.

„ Ние българите сме в двете крайности – хора, които доста драговолно са приели вируса и такива, които не имат вяра, че вирус има. Това ме тормози “, призна Радостина Александрова.

„ В момента 27 ваксини са в клинични тествания върху хора. До момента не най-хубави са резултатите от имунизацията на Оксфорд. Ваксините имат за цел да се попречва тежкото развиване на заболяването и да предотврати тежкият имунен отговор. Предстоят доста съществени клинични изпитвания. Ако всичко е наред през октомври ще бъдат подадени първите дози от имунизацията на Оксфорд “, разяснява вирусологът.

На въпрос, какво сме научили за вируса за шест месеца, проф. Александрова съобщи: „ Все още не е ясно, за какво хората боледуват по друг метод от COVID-19. Всеки един от нас е неповторим със своите гени. Все още информацията ни е незадоволителна. Има разновидности в самия рецептор на вируса, които засягат организма “, уточни тя.

На финала, ученият от Българска академия на науките уточни: „ Няма нищо ужасно. Трябва да сме рационални и виновни и да вървим напред “.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР