Не сме искали, нито съм получавал и предавал на когото

...
Не сме искали, нито съм получавал и предавал на когото
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Само законът може да ни даде свобода

Не сме желали, нито съм получавал и предавал на който и да е някакви облаги

За нищо не ни разпитваха, една тъжна история, която е сделка сред настоящия основен прокурор и настоящето ръководство. Хората, които преди година ни управляваха в разнообразни неща, съумяха с лековат ход да заличат всевъзможен порив за господство на правото.

Това съобщи Владислав Горанов от ГЕРБ, някогашен финансов министър, съобщи БГНЕС.

"И в случай че приемем, че Лорер други български жители, които взеха решение да се включат в ръководството на страната, нямат задоволителен политически опит, то огромната драма настава за Христо Иванов и Нинова и всички, говорещи за господство на правото. Те от 17 март насам нямат право да произнесат нито една дума за това. Защото когато арестуваш водача на опозицията с нелегално съображение, значи искаш да легитимираш цели с нелегитимни учредения ", добави Горанов.

"Протестът ми не е против Петков, Лорер и Василев, желая да стартира диалога от там по какъв начин се позволи тази случка в политиката ни. 30 година ги зачеркнахме в деня когато партиите се предадоха на улицата, партии със 100 година история като Българска социалистическа партия и други позволиха хора без необикновен житейски опит и удостояване на разпоредбите в страната, тъй като не знам кой е водач на Политическа партия, само че одобрявам, че е Петков, би следвало той да носи нравствената оценка за хората, които поддържат тези хора ", изясни Горанов.

"От 11 май стартира с нарушаванията на закона Петков. Той върна жеста на Гешев, по тази причина че Гешев не го преследва за декларацията с погрешно наличие ", уверен е Горанов.

Попитан дали е получавал рушвет от предприемача Васил Божков, Горанов сподели: „ Не сме желали, нито получавали, нито съм получавал и предавал на който и да е някакви облаги. Тази драматургия ще продължи да се развива, само че това не е мотив без доказателства за настоящето ръководство да арестува водача на опозицията “.

„ Аз искания към очевидеца Кирил Петков нямам, аз имам искания към Христо Иванов, тъй като той участвайки в това съумя да допусне министър председател да му стане човек, който не зачита върховенството на правото. Аз признавам, че има неуспех на Комисията по хазарта, само че в нея са работили ДАНС, Министерство на правосъдието, БОП, институции, ангажирани с охраняване на правото. Ще се изучи и разбере по какъв начин се стигна до този неуспех, който стана още през 2019. Петков бил ли е министър на стопанската система, попита Горанов. Конституционният съд сподели, че не е бил министър, тъй като е излъгал президента, който допускам, че към този момент се опасява от това, че легитимира тези хора да вземат участие в това ръководство. Искам да го поздравя за кардиналната позиция, Борисов и Радев са били постоянно двама генерали в остро опълчване, само че Радев си остана на равнището на българския президент, защитавайки правилото, че никой не е отговорен до момента в който не се реши от българския съд ", сподели Горанов.

Продължавайки коментара си за държавното управление, той посочи, че вижда един неразбираем опит да се купи зърно, който не е задействан от това, че зърното си е в България.

„ Ако премахнем това, че не е разумно и може да води до деформиране на пазара, аз виждам, едни закъснели ограничения, свързани с намеса във връзка с обезщетенията, които можеше да се състоят по-рано във връзка с производителите, на бизнеса, а това щеше да смекчи инфлационния напън. Виждам по какъв начин един човек, попаднал в центъра на изпълнителната власт няма политически опит да разяснява даже покупката на характерни химически детайли в избрани спешни обстановки. И цялото чувство за риск и неубедителност идва от това, че систематичните партии позволиха единствено за да унищожат опозицията, хора без задоволителна ясна ценностна система и без задоволително политически опит да завладяват политическата власт ", добави Горанов.

"Някой, който ясно осъзнава, че не е способен и е податлив да арестува водача на опозицията, той не би трябвало да приказва за право. По-лошото е, че хора построили политическата си кариера върху идея за върховенството на правото като Христо Иванов и Атанас Атанасов, от ден на ден съзнавам ролята на представителната народна власт, на построяването на партии, на носенето на отговорност през груповия разсъдък. Забелязвам една навалица, която е с чувството за това, че страната ѝ се поставя без липса на контролни механизми ", акцентира Владислав Горанов.

"В момента имаме опасност за демокрацията в страната и то не е толкоз трагично, че е изкарал 20 и няколко часа водачът на опозицията в ареста, а че не е направено по разпоредбите. Хората, които са изграждали американската народна власт са измислили една фраза: единствено законът може да ни даде независимост ", сподели още Горанов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР