Не сме инициатори или съучастници в протестите срещу високите цени

...
Не сме инициатори или съучастници в протестите срещу високите цени
Коментари Харесай

Крум Зарков: БСП не са инициатори на протестите

Не сме основатели или съучастници в митингите против високите цени на горивата и ниския стандарт на живот. Това сподели народен представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Крум Зарков в предаването „ Лице в лице ”.

„ Българска социалистическа партия гледа на митингите с схващане. Причината е, че доста от настояванията сме ги предложили в последните месеци в Народното събрание под формата на законопроекти. При политическата част от настояванията – оставката, Българска социалистическа партия не може да не се асоциира с такова искане, тъй като ние три пъти поискахме избор на съмнение на това държавно управление ”, уточни Зарков.

Зарков добави, че Българска социалистическа партия са предупреждавали ръководещото болшинство, че сходни митинги ще се случат.

„ Когато те с лека ръка отхвърляха нашите оферти, ние им казвахме: Чуйте ни от трибуната, тъй като на следващия ден ще го чуете от улицата. Ако Българска социалистическа партия желае да прави митинги, ще ги направи. Една власт не може да си разреши да етикетира един митинг, да го неглижира, да споделя, че е „ яхван ” и да упреква мутрите. На тези хора би трябвало да се отговори, те имат претенции ”, разяснява депутатът от Българска социалистическа партия.

Народният представител попита по какъв начин е допустимо веригата бензиностанции на зам.-председателя на Народното събрание и водач на ВОЛЯ Веселин Марешки да продават по-евтино гориво. „ Или той ги дъмпингира другите, или другите са в картел. Едно от двете е. Не знам какъв брой пъти беше сезирана Комисията за защита на конкуренцията, само че не разбра техния отговор ”, сподели Зарков.

Относно майките на деца с увреждания и настояването им вицепремиера Валери Симеонов да подаде оставка, Зарков съобщи, че казусът не е по силите единствено на един министър. Той отхвърли да има скрит план сред Българска социалистическа партия и президента Румен Радев за събаряне на кабинета.

„ Изискахме от президента само да съблюдава Конституцията на страната и да върне наличието на президентската институция и той го прави. Това, че мненията ни съответстват по доста въпроси, да вземем за пример за налога за остарели коли ”, разяснява депутатът от Българска социалистическа партия.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР