Не сме готови да прехвърлим самолети F-16 в Украйна. Такава

...
Не сме готови да прехвърлим самолети F-16 в Украйна. Такава
Коментари Харесай

Гърция: Помагаме, колкото можем на Украйна, но не даваме нашите F-16

" Не сме подготвени да прехвърлим самолети F-16 в Украйна . Такава информация се появи в медиите, само че тя не дава отговор на действителността, сподели гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис в изявление за вестник Rzeczpospolita. " Но желая да подчертая, че ние подкрепяхме и продължаваме да поддържаме Украйна . Взехме това решение в самото начало на нахлуването.

Според Мицотакис Гърция е страна, която постоянно е стояла " от вярната страна на историята " и поддържа Украйна в борбата с Русия.

" Имаме исторически мощни културни и религиозни връзки с Русия, само че изрично се противопоставяме на режима в Кремъл , " съобщи гръцкият министър председател.

Мицотакис означи, че Гърция ще поддържа Украйна съгласно силите си , без да компрометира личните си отбранителни качества.

Премиерът напомни, че Гърция към този момент е доставила на Украйна доста количество 155-мм снаряди .

" Но бих желал още един път да подчертая, че имаме опасения за личната си сигурност. Ето за какво би трябвало да бъдем доста деликатни доставките за Украйна да не понижат способността ни да действаме като мощно възпиращ фактор ", сподели Мицотакис.

По мотив, при който съветска ракета избухна на половин километър от гръцката делегация , Мицотакис сподели, че счита, че това е " акт на заплашване ", само че че нищо няма да се промени в позицията на Гърция, нито в тази на Европейски Съюз. " Когато Путин нахлу в Украйна, той смяташе, че Европа ще бъде разграничена ", сподели министър председателят. " Но Европа е изненадващо обединена. Всички тези геополитически катаклизми изведоха дебата за европейската защита на напред във времето. "
 Гърция купува 35 военни хеликоптера от Съединени американски щати
Гърция купува 35 военни хеликоптера от Съединени американски щати

Сделката е на стойност 1,15 милиарда евро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР