Не сме чули не“ за сухопътните граници, чухме да“ за

...
Не сме чули не“ за сухопътните граници, чухме да“ за
Коментари Харесай

Директорът на „Гранична полиция“: Към днешна дата мигрантският натиск е нисък

„ Не сме чули „ не “ за сухопътните граници, чухме „ да “ за частичното приемане в Шенген, това е стъпка напред, сериозен триумф. Продължаваме да се опитваме в най-скоро време да влезем и сухопътно. Решението на Австрия е политическо “, съобщи пред Българска национална телевизия гл. комисар Антон Златанов, шеф на Групово дело „ Гранична полиция “.

По думите му към този момент е почнала организация по летищата по отношение на смяната на статута на България.

Според комисар Златанов всички условия на Австрия се извършват и сега.

Засилваме интервенциите по сухопътните граници – българо-турска и българо-сръбска. Изпращат се сили от Фронтекс. Австрия е страна член, тя не може да диктува сама правила и да споделя на Фронтекс какъв брой индивида да изпрати в България “, добави гл. комисар Антон Златанов.

Към днешна дата мигрантският напън е невисок, акцентира той.

„ Бройката на незаконните мигранти в Австрия без регистрация от 123 000 спадна на 46 хиляди души. Тяхното условие е те да спаднат към 90 хиляди. Проблемът с мигрантите в Европа не е балканският път. През него минават към 15%, като това са данни на европейските страни, а не наши. Основният проблем, който имат в Западна Европа, е от централноевропейския път по море през Гърция и Италия, където минават към 70 % от мигрантите “, сподели още гл. комисар Антон Златанов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР