Не сме чули не за сухопътни граници. Това заяви пред

...
Не сме чули не за сухопътни граници. Това заяви пред
Коментари Харесай

Изпълняваме австрийските условия за сухопътен Шенген

Не сме чули " не " за сухопътни граници. Това съобщи пред Българска национална телевизия Антон Златанов, шеф на " Гранична полиция ". Частичен Шенген е триумф за страната ни. Нещата не стопират до тук и работата за цялостен Шенген продължава, по думите му. Удовлетворени сме от оценката, която получихме, акцентира Златанов. Започва организация за подготовката за летищата ни за Шенген.

Петте условия на Австрия и все още се извършват, увери той. Засилват се интервенциите по сухопътните граници, стана ясно по думите му. Увеличаването на наличието на " Фронтекс " не взема решение проблемите, съгласно Антон Златанов. Към момента дейностите по защита на границата са дали резултат и напорът на мигранти сензитивно е намалял.

Има растеж в интереса към работа в " Гранична полиция ".

С Румъния изпълняваме на 100% европейските условия за граничен надзор, безапелационен бе Антон Златанов. Доста мигранти се задържат и на излаз. За последните няколко месеца няколкостотин души са със възбрана да влизат на наша територия поради транспорт на бежанци.

Решението на Австрия е политическо, безапелационен бе шефът на " Гранична полиция " във връзка с решението на страната да допусне влизането на България и Румъния в Шенгенското пространство по въздух и вода, като обаче изиска да приемем повече бежанци, изключително от Сирия и Афганистан. През Балканския път минават едвам 15% от мигрантите. Сирийските и афганистанските бежанци са кротки, сподели още Златанов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР