Не си спомням да съм удряла бебе не виждам и

...
Не си спомням да съм удряла бебе не виждам и
Коментари Харесай

Ковачева не помнила да е удряла бебе, но карала по 23 часови дежурства

Не си припомням да съм удряла бебе не виждам и за какво да блъскам , това сподели пред съда Емилия Ковачева, която е упрекната в опит за побой на новородено. Пред съда тя сподели, че е карала по 23 и 12 часови наряди, а заплащането не било високо , имало липса на личен състав.

Тя сподели, че в отделението имало две отделения, вратите на тези отделения не са се затваряли. В нощта на побоя тя била доста изтощена и не си спомня по часове какво е станало , а единствено, че е имало доста работа. Тя изясни, че е била доста изтощена, само че е трябвало да продължи.

На сутринта е забелязала, че едното бебе е по-жълто, само че това не било извънредно. Повечето бебета преживявали жълтеница. Тя описа, че е уведомила доктора и са го прегледали. Докторката назначила да се вземе кръв, а Ковачева е изчакала да вземе резултатите. През това време лекарката е говорила с майката, а Ковачева е чакала.

 Прокуратурата безапелационна - акушерката Ковачева бие бебето
Прокуратурата безапелационна - акушерката Ковачева бие бебето

Защитата нападна доказателствата, защото записите не били истинските

Ковачева изясни също, че е изчакала колежката си, която е закъснявала за промяна , предала е дежурството и заръчала да се следи бебето. След това си е тръгнала.

На 20 април 2015 година, нейна колежка и се обадила и споделила за бебето със строшен череп. На 23 април в дома й пристигнали служители на реда, изясни ли, че би трябвало да отиде с тях за информация и не са се показали. Когато се качила в колата си мислела, че отива в самоковската полиция.

Сложили й белезници малко по късно в колата и почнали да й приказват, че ще я осъдят и че била отговорна. Завели я в Първо районно в София да написа пояснение и ѝ споделили, че няма потребност от юрист.

През това време ме биеше служител на реда, който ме наскърбяваше и скубеше , уповавам се да вземете заслужено решение, се обърна към съда обвинената Ковачева.

 Българска академия на науките не удостоверява, че на видеото се вижда акушерката Ковачева Обновена
Българска академия на науките не удостоверява, че на видеото се вижда акушерката Ковачева

Съдът одобри спомагателната петорна съдбно-медицинска експертиза

Припомняме, акушерката Емилия Ковачева е упрекната в опит за ликвидиране на бебето Никол , в нощта на 18 април 2015 година, когато то е било едвам на четири дни. Днес в съда беше изслушана петорна техническа експертиза, потвърждаваща достоверността на записите от камерата в отделението на болничното заведение.

Припомняме, че против акушерката бяха ориентирани и други обвинявания за малтретиране на новородени. Делото против Ковачева стартира при започване на предходната година, а при започване на месец февруари станаха ясни резултатите от експертизата по отношение на положението на детето. Черепно-мозъчната контузия на дребната Никол е станала в резултат на травматично влияние - мощен удар с корав и тъп предмет.

12 години затвор желае прокуратурата за Емилия Ковачева - акушерката, упрекната за побой над няколкодневното бебе Никол. Прокурор Николай Христов уточни, че Ковачева е вменяема и може да носи отговорност . Побоят е можело да е с съдбовен край за бебето . Единствено намесата на лекарите е избавила живота на дребната Никол.

По думите на Христов действието се отличава с особена свирепост, гняв и садизъм . Експертизите по делото потвърдили, че записите, уловили побоя, са достоверни, без операция и без наслагване, уточни още прокурорът.

Има и доказателства, че в нощта на побоя точно Ковачева е била на промяна - вечерта на 17-18 април - работен график на болница " Софиямед " за април 2015г, очевидци, както и показанията на майката на Никол - Станислава, която я разпознала като дежурната в нощта акушерка.

Мария Даскалова, юрист на родителите на Никол, съобщи пред магистратите: за всички в тази зала е ясно кой преби Никол. Никой различен не е имал достъп до бебешките колички.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР