Не си представям по-добри приятелски отношения между Долна Австрия и

...
Не си представям по-добри приятелски отношения между Долна Австрия и
Коментари Харесай

Премиерът се срещна с министър-председателя на Федерална провинция Долна Австрия Йоханна Микл-Лайтнер

Не си представям по-добри другарски връзки сред Долна Австрия и България, съобщи министър председателят Бойко Борисов след срещата си с министър-председателя на Федерална провинция Долна Австрия Йоханна Микл-Лайтнер.

„ С Йоханна сме другари от доста години, била е на нашата граница. България е страната, която има нула миграция с помощта на всички взети ограничения, спазвайки всички европейски правила “, посочи още министър председателят Борисов. Българският министър-председател акцентира също отличните си връзки с федералния канцлер на Австрия Себастиан Курц и големия размер работа, приключен по време на председателствата и на двете страни на Съвета на Европейски Съюз. „ Имаме доста хрумвания, които обсъдихме в този момент по отношение на бъдещето на Западните Балкани и на района “, добави министър председателят Борисов.

По време на срещата си с Йоханна Микл-Лайтнер, министър-председателят Борисов означи, че положителното партньорство с Долна Австрия е образец за поощряване на по-тясно районно съдействие сред градове, общини и компании. По думите му има действителни благоприятни условия за задълбочаване на търговско-икономическото партньорство.

„ В България има доста австрийски вложители, голям стокооборот “, акцентира министър председателят. Борисов подчертава върху интереса на страната ни от увеличение на вложенията от Долна Австрия, изключително в планове с висока индустриална и високотехнологична стойност. Според българския министър-председател съответни резултати може да даде съдействието в региона на цифровизацията на стопанската система, внедряването на нововъведения и осведомителните технологии. Друга сфера с капацитет за взаимоотношение е производството на аварийни елементи и съставни елементи за водещи международни производители на коли и предприятия в областта на услугите със забележителна добавена стойност. Борисов уточни също преимуществата на индустриалните зони и софтуерните паркове в България.

Министър-председателят Борисов особено обърна внимание на общото схващане за голямото значение, което има връзката сред науката и бизнеса за икономическия разцвет. Българският министър председател добави, че страната ни извънредно цени австрийския опит, който е доста потребен при одобряването на дуалната система на професионално обучение в България.

В рамките на срещата министър-председателят Бойко Борисов изрази задоволство от отличните двустранни връзки с Австрия и от дейния политически разговор на всички равнища. Премиерът означи градивното съдействие с Австрия и околните позиции по значими въпроси от дневния ред на Европейския съюз като европейската вероятност на Западните Балкани, миграцията, сигурността, Дунавската тактика. Отношенията ни с Австрия са близки и другарски, съобщи министър председателят Бойко Борисов и акцентира, че Австрия е обичайно значим политически и стопански сътрудник на България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР