Не си помагаме като изпадаме в двете крайности. Типична родна

...
Не си помагаме като изпадаме в двете крайности. Типична родна
Коментари Харесай

Осемгодишен законодател на футболните вкусове

Не си оказваме помощ като изпадаме в двете крайности. Типична родна линия е да слагаме розовите очила и да възхваляваме при една победа и да хулим и плюем при първия неуспех. Бързо да забравяме триумфите в предишното и с лека ръка да отписваме футболистите, на които до неотдавна сме се възхищавали.

Като изключим обособени заинтригувани хора, никой няма изгода да води война със съдържателността на българския футбол, а когато на хоризонта изскочи логичен клуб, би трябвало да го оценим по достолепие, да го даваме за образец и да го насърчаваме. И да пожелаваме от останалите да го догонят. Не да вършим опит да го оплетем в комплицирана плетеница от интриги и кавги, чиято едничка цел е да го дискридитираме.
При първото проваляне да крякаме с цяло гърло, тъй като злобарите не приказват, по какъв начин планът “Лудогорец” към този момент залязва и скоро ще завърши. И щом българският първенец изиграе два мощни мача, почват подправено да пеят друга ария. Само какво лицемерие?! Изведнъж ни просветва какъв брой вложения шефовете на Лудогорец са създали в стадиона и подготвителната база, и какъв брой качествени състезатели са привлекли. Забравят какви са ги бръщолевили единствено преди няколко дни и към този момент всичко е тъкмо.

Едва ли внезапно са придобили способността да правят оценка по достолепие. Просто ги е боязън, когато Лудогорец е на гребена на вълната. В подобен миг с храченето си ще станат още по-смешни.

Тогава залагат на хвалебствията, с цел да са в общия хор. Спокойни са, защото най-малко за миг съвестта им е чиста, тъй като този път са справедливи.
Това продължава до идната загуба, когато злобата и пошлостта още веднъж ще ги обладаят и ще стартират нова атака по съдържателността в родния футбол.

Нека бъдем наясно - не става дума да се пести рецензия, с излагане на смислена тези и причини.

Проектът “Лудогорец” ще продължи да се развива заради простата причина, че всички учредения са налице. Оставаме настрани материалната база, която по нищо не отстъпва на европейските клубове. В последно време положително усещане направи държанието на управлението на “орлите”. Лудогорец завоюва единствено две от девет вероятни точки в първите три кръга. И дано не забравяме, че на “Тича” “отрязаха” главата на разградчани. Нито дума от страна на “зелените”, без значение че по този метод се върна интригата за купата.

Със сигурност не им е било доста прелестно, само че са запазили хладнокръвие. Откъде мислите, че идва сходно отношение и държание на управителните фактори на Лудогорец? Причините са две - от една страна верен асортимент на фрагменти. Привличат се интелигенти, знаещи и можещи хора, като по този метод шансът за триумф се усилва. От друга - спусната инструкция от най-високо равнище за съблюдаване на етичните правила и правила. Превантивна мярка, която е за инцидентно да няма издънки в момент на еуфория или яд.

Естествено, клубът реагира и се пази при външни нападки, само че по всичко наподобява, че благоприличието е на напред във времето. Това е верният модел, защото от ден на ден деца стартират да симпатизират на Лудогорец, защото израстват с триумфите на “орлите”.

Мислите ли, че щеше да съставлява необикновен проблем за Кирил и Георги Домусчиеви да “насъскат” своите хора, които да стартират да търсят всевъзможни оправдания за незадоволителните резултати при започване на пролетния полусезон. Можеше да измислят някаква интрига и да заклеимят родното съдийство.

Удобно опрощение, което ще докара до краткотрайно утешение, само че много главоболия в дълготраен проект. Вместо това Лудогорец погледна в личния си двор и взе ограничения като назначи Стойчо Стоев. Не че при Антони Здравков футболистите не са имали предпочитание да побеждават. Напротив - стараеха се и тичаха доста, само че на безпорядък. Подредбата бе неверна и напъните им отиваха напразно.

В мача с Левски се видя коренна смяна. В сложните дни Лудогорец не направи компромис с морала и здравия разсъдък, и напредъкът напоследък е незабравим. Победата на “Герена” върна увереността в тима и “зелените” още веднъж завоюваха благосклонности с нападателния футбол, който демонстрираха.

Лудогорец затвърди позицията на законодател на футболните усети и критерии в родния футбол през последните осем години. И не инцидентно рейтингът на клуба продължава да пораства.

Въпреки всичко Лудогорец не трябва да се заблуждава. Проблемите в чисто спорнтно-технически проект са много по-малко, само че не престават да съществуват. Това, че надиграва директните си съперници в България, не значи, че е подготвен за Европа. Качествената селекция през лятото е належаща.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР