"Не си мислете, че са само бездарно некачествените и ужасно

...
"Не си мислете, че са само бездарно некачествените и ужасно
Коментари Харесай

Николай Слатински: В България започва да става страшно

"Не си мислете, че са единствено бездарно некачествените и извънредно грозни поправки! Една навалица зле образовани, неприятно възпитани, прекомерно некомпетентни и ужасно арогантни хора се набутаха или бяха спуснати под дърво и камък.
Те са в ръководството на опазването на здравето в центъра и по места.
Те са в образованието, да не ви споделям по какъв начин вилнеят във висшето обучение, без да си имат и хал хабер от това що е в действителност висше обучение - просто това било свободното място и това им се паднало да ръководят - висшето обучение! Докато им намерят друго поле за изява. Със същия триумф те биха управлявали и федерацията по ръгби. Ако има към момента такава. Така в соца пращаха правилните фрагменти да ръководят това, което сега е свободно.
Те са в науката, по-скоро паразитират върху нея с графоманстване и пелтечене на тези от 20 век и даже отпреди 1989 година
Те са в строителството.
Те са в културата.
Те са в екологията.
Те са в земеделието.
Те са на доста, доста места.
Те са - и това също е доста ужасно - в системата за сигурност.
И тъй като си повярваха, и тъй като са безконтролни, и тъй като си мислят, че компетенциите, които са им връчени, незабавно ги снабдяват с подготвеност за реализиране на тези пълномощия, и тъй като у тях са и ножът, и сиренето, те към този момент не се задоволяват единствено да претакат европейски, държавни, общински и частни (но чужди) пари в своите сметки, само че със свещената си елементарност към този момент ни натрапват своите нелепи разбирания, своите неприятни усети, своите неуместни показа за красиво и модерно, своите арогантни разпоредби.
Вчера написах. Злото е тук и то няма да миряса, до момента в който не ни накара да му се подчиним телом и духом, до момента в който не стартираме да живеем по неговите разбирания, по неговата "естетика ", по неговата "етика ", по неговия закон и канон!
В България стартира да става ужасно. От позиция на нейното настояще. За първи път от толкоз години ние сме натикани в настояще без бъдеще. Или без българско почтено бъдеще.
Не наричайте това обезверение, това е добре осведомен скептицизъм. Никакво обезверение не може да обрисува задоволително съответно действителната картина у нас.
Колко тъжно ми е, че болшинството е сляпо за тази действителна картина. А по какъв начин няма да е сляпо, откакто я съзерцава пасивно с допустимо най-широко затворени очи... "

Николай Слатински, Фейсбук
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР