Не си мислете, че богатите са имунизирани от загуби и

...
Не си мислете, че богатите са имунизирани от загуби и
Коментари Харесай

Как богатите най-често губят парите си?

Не си мислете, че богатите са ваксинирани от загуби и банкрути. Историята познава доста огромни загуби на благосъстояния, неоспорим водач измежду които е бразилският милиардер Айке Батиста.

И въпреки всичко, ето кои са най-честите способи, по които богатите губят благосъстоянието си, от които е добре и вие да се пазите, даже и да не сте натрупали толкоз, че да влизате в тяхната група:

Броят пенитата, само че профукват долари

Много милионери живеят сгромно. В смисъл, наблюдават за банкови комисионни и таксите по кредитните си карти, не дават бакшиши и така нататък Те обаче, постоянно не се скъпят да поддържат внушителен метод на живот, който да демонстрира тяхното богатство. Това включва покупки на яхти, частни самолети, диамантени пръстени, огромни лъскави празненства и така нататък

Много постоянно, предприемачи употребяват мъчно припечелените долари от фирмите си, с цел да ги хвърлят за представителни активи, вместо да ги реинвестират в развиването на бизнеса си. А това в доста случаи свършва по един и същи метод...

Стават прекомерно прочувствени в вложенията си

Голяма част от богатите са дълготрайни вложители. Те купуват избрани акции и в никакъв случай не се паникьосват. Нещо повече, толкоз са уверени, че не могат да сбъркат, че са подготвени да удвояват и утрояват залозите си, когато цените на купените акции стартират да се намаляват.

Често обаче, нещата излизат от надзор, още по постоянно след опърничавост да се потвърди, че тяхната теза я вярна. Резултатите са... загуба на всичко.

Не съумяват да осъзнаят, че дяволът се крие в детайлите

Някои от богатите, които стават такива по завещание, постоянно не помнят, че детайлите са от изключителна значимост.

Не следят месечните си банкови преводи, месечните си сметки или извлеченията по кредитните си карти. Много постоянно, заради тези аргументи стават обект на измами, след които губят всичко.

Дали ще е от безсъвестен финансов съветник или ще попаднат в пирамидална скица, богатите постоянно са обект на внимание от хора с недобросъвестни планове.

Държат всички яйца в една кошница

Случаят с Айке Батиста ни уточни, по какъв начин един от най-богатите хора в Бразилия и даже в света, може бързо освен да изпадне от класацията, само че даже тотално да филира, когато всичките му активи са свързани с една или две компании от еднакъв бранш, или бизнес.

Не правете тази неточност, диверсифицирайте източниците си на приходи, изключително когато благосъстоянието ви нарасне доста.

Не възнамеряват бъдещето по подобаващ метод

Друга постоянно срещана обща неточност, водеща до цялостен банкрут е неналичието на съответно обмисляне. Внезапната гибел на Принс, без да остави наследство след себе си, остави подопечтните му в доста комплицирана обстановка. Освен това те би трябвало да платят доста по-високи налози за наследството при неналичието на законно наследство.

Твърде великодушни са

Твърде доста от каквото и да е, не е потребно. Това важи и за даряването на средства или заемането на средства на родственици и другари. Историята сочи доста банкрути на известни персони и изключително спортисти, заради несъразмерната им благотворителност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР