Не си ли член на службите, няма помощ от държавата,

...
Не си ли член на службите, няма помощ от държавата,
Коментари Харесай

Актьорът Филип Трифонов: Не си ли член на службите, няма пенсия по заслуги

„ Не си ли член на службите, няма помощ от страната, няма и пенсия по заслуги ”. Това съобщи артистът Филип Трифонов, прочут като една от звездите от златното българско кино, научи HotArena.

Артистът е в мъчно състояние поради ковид, само че не е спрял и да написа „ книга за професионалното кино ”. И чака с неспокойствие края на рецесията, с цел да се отдаде на обичаните си креативен планове. 

„ Не описвам живота си. Но ще не съм решил дали изобщо ще го издавам този мой труд, или е за наслаждение ”, смее се артистът от „ Момчето си отива ”.

73-годишния театрал сега е под карантина и не се и надявал, че някой ще му помогне във финансов проект, защото съгласно него всичко в страната е „ авансово начертано ”.

„ Както не получих пенсия по заслуги, по този начин и не получавам нищо от горната страна като пенсионер. След толкоз неща, които направих за българското кино, още ми е необичайно, че ме „ зачертаха ”, споделя артистът. Той показва, че е играл в цели 37 кино лентата и има 9 оценки, а настрана се е изявявал и в редица театрални постановки. Но все пак го пропущат постоянно., написа " България през днешния ден ".

„ Аз съм единственият жив артист с два наградени кино лентата от „ черно-бялото кино – „ Изпит ” и „ Момчето си отива ”. И за какво все ме пропущат, се чудя ”, пита се Трифонов.

След края на пандемията обаче, артистът — стихотворец възнамерява да се срещне с племенницата на Стефан Данаилов – Росица Обрешкова, с която са правили много театрални неща дружно и отново му се работи.

„ Имам и режисьорско обучение. Кой знае може и натам да се запътя ”, окуражен е Филип Трифонов.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР