Не се знае как се е зародил митът, че космите

...
Не се знае как се е зародил митът, че космите
Коментари Харесай

Наистина ли космите стават по-дебели и тъмни след бръснене?

Не се знае по какъв начин се е зародил митът, че космите стават по-дебели и твърди след бръснене, само че майките много постоянно употребяват този мотив, с цел да разубедят своите щерка от тази процедура.

Всеки път, когато учените слагат тази доктрина на тестване, считат, че растежът на космите по никакъв метод не се въздейства от бръсненето или различен тип епилация.

Тогава за какво продължава да битува този мит? Отговорът се крие във формата на космите ни - тези кератинови протеинни влакна по цялото тяло са със заострени краища. От бръсненето тези тъпи краища се усещат по-груби на пипане, само че когато косъмът порасне, неговият край още веднъж изтънява.

Ето за какво два дни след бръснене космите наподобяват по-груби, в сравнение с две седмици по-късно.

" Жените бръснат краката си от самото начало. Щяха да се трансфорат в горили, в случай че космите ставаха по-дебели или по-тъмни - споделя кожния лекар Ейми МакМайкъл. - Освен това нямаше да мислим за косопад, в случай че рязането на косъма би го направило по-дебел ".

Още през 1928 година клинично изследване сподели, че бръсненето не оказва въздействие върху растежа на косата. По-нови изследвания удостоверяват, че то не се отразява на дебелината или скоростта на растежа на новите косми. Освен това бръсненето отстранява мъртвата част на косъма, тъй че е малко евентуално да окаже каквото и да е въздействие.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР